Logotip de Adolescents.cat

Bad boy: el miratge de l'ascens

per Marta Perxachs, el 22 de maig de 2019 a les 15:42
Quan ens imaginem un possible crush, segur que no ens ve al cap el típic noi maco, tímid i bon estudiant. Almenys no, en la gran majoria dels casos. Moltes vegades triem malament. Què vol dir això? S'ha estudiat que moltes vegades les noies es fixen en els nois considerats "poc convenients", aquell tipus de noi relacionat amb activitats delictives, que està desenvolupant físicament i que té una actitud liberal cap al sexe i això sí: que és més gran que elles. 

És a dir, el "xulet". També es relaciona aquest fet amb una qüestió de poder, és a dir, s'ha detectat que les noies se senten, sovint, més atretes per aquells nois que dominen, els que tenen una posició social més alta, fins i tot. Això és el que es coneix com el miratge de l'ascens.


El que passa, és que a certes edats no som conscients del que, èticament, és bo o és dolent. El cas és que això està estudiat com a fet social i no hi ha cap tipus de prevenció. Això sol passar i punt. El que sí que és cert és que a partir d'una certa edat les dones prenen consciència que aquells "malotes" en els quals s'havien estat fixant tota la vida, no porten a cap camí, a no ser que facin un canvi important en la seva trajectòria, (que és important d'analitzar, ja que es tracta de l'adolescència, etapa de grans canvis). T'ho havies plantejat alguna vegada?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: