Logotip de Adolescents.cat
Bandera de suport a Miki a Eurovisió. | Anna Mira
eurovisió 2019

Països Baixos guanya Eurovisió i Miki es salva de quedar últim

Bandera de suport a Miki a Eurovisió. | Anna Mira
per Anna Mira, el 19 de maig de 2019 a les 10:19

Un any més el festival d'Eurovisió ha estat tot un espectacle de música, però sobretot de llums i posades en escena extravagants.

Després d'un primer lloc molt disputat, va ser Holanda la guanyadora d'Eurovisió 2019 amb la cançó "Arcade", de Duncan Laurence. La segona posició va ser per Itàlia amb la cançó "Soldi" de Mahmood, i la tercera per Rússia amb la cançó "Scream" de Sergey Lazarev.



Per altra banda, moltíssima gent va voler animar en Miki des de Terrassa. Això és el que va passar a la ciutat del cantant català durant el festival d'Eurovisió:

El televot ha salvat a Miqui de quedar últim. Amb 53 punts, el vot popular, ha fet remuntar l'actuació del terrassenc Miki a la 22a posició i finalment ha aconseguit 60 punts. Els assistents al Teatre Principal han viscut el Festival com una muntanya russa d'emocions. 

"La Venda" s’ha fet esperar però ha estat el moment quan el Teatre Principal de Terrassa s’ha posat dempeus i ha embogit amb l’actuació del terrassenc Miki. Famílies senceres, grups d’amics de totes les edats no s’han volgut perdre l’oportunitat de seguir el Festival d’Eurovisió des de les pantalles gegants que l’ajuntament ha habilitat al Parc Audiovisual i al Teatre Principal de la ciutat. Unes 800 persones han viscut el Festival com una festa.

Totes les actuacions s’han viscut amb alegria però el moment de més eufòria ha arribat al final, amb l’actuació del terrassenc Miki que ha fet vibrar el teatre. El públic, molt entregat, s’ha posat dempeus i ha embogit amb "La Venda".
 

Les actuacions de Noruega, Suïssa o d’Itàlia ha estat de les més aplaudides pels assistents. Un altre dels moments més aplaudits ha estat amb l’actuació de Madonna. Però algunes perosnes han marxat i el públic ha cridat "tongo, tongo" quan Miki gairebé no ha rebut cap puntuació de la resta de països. 
 

Fans de Miki, d’OT i d’Eurovisió

Entre les persones que no s'han volgut perdre l'ocasió de veure la gala a Terrassa hi ha els avis del cantant Miki Nuñez. Asseguts a la primera fila de la sala del Parc Audiovisual han dit que estaven molt orgullosos del seu nét i que "independentment del resultat li desitjaven una molt bona actuació". Tot i així l'àvia li ha posat espelmes a tots els sants per desitjar-li sort". Bona part de la família ha viatjat a Tel Aviv per acompanyar el terrassenc.


 



També al Parc Audiovisual hi havia unes membres del grup de fans de Miki, unes noies d'uns dinou anys que han vingut des de Tarragona i Sabadell. Amb banderes i la cara pintada han descrit el cantant com "un noi que té un cor enorme, és bondat pura", ha dit una d'elles.

Famílies senceres i colles d'amics han decidit anar al Teatre Principal "per fer un pla diferent". Així ho ha dit la Margarita, que ha vingut amb un grup d'amics i ha confessat que mai ha vist "Operación Triunfo" però que "és més divertit fer pinya i veure el festival aquí que a casa".

Les que sí que són fans d'OT són un grup de tres amigues que han vingut acompanyades dels seus fills i néts. Han explicat que han aconseguit seure a la primera fila del Teatre Principal perquè han fet cua des de les sis de la tarda. Fins i tot una d'elles ha confessat que si el Miki guanyava, es tatuaria "La Venda" al braç.


 

« Entrades més recents
  
Sem: «Sergei Lazarev ja va actuar amb Rússia fa un temps a Eurovisió amb You are the only one, un temazo. No calia que tornéssis».

 21:31 
Els avis d'en Miki a segurixen des de primera fila el Festival a la pantalla gran del Parc Audiovisual de Catalunya. Diuen que estan tranquils i molt orgullosos del seu nét. L’àvia explica que ha posat espelmes a tots els sants per donar-li sort; ho explica Anna Mira des de Terrassa
 

  
Sem: «Alemanya forma part del Big Five, els 5 països que més aporten a l'UER i que accedeixen directament a la final. I la seva sort sempre és lamentable. I avui no serà menys. Quedarà de les últimes, segurament».

  
Lídia, també sobre República Txeca: «El cantant de la República Txeca sembla en Shawn Mendes quan el demanes a Aliexpress»

  
Gina, sobre l'actuació de la República Txeca: «Poc més a comentar»
 

  
Sem: «República Txeca actua amb una realització digna de la Tribu de los Brady»

 

  
Lidia: «Iñigo Errejón no es presenta sol a Madrid: també ho fa a Eurovisión per la República Txeca».

  
Sem: «Albania. Res a dir. Res a celebrar. Encara que amb Albania no ho hagi semblat, la durada màxima de les cançons a Eurovisió és de 3 minuts».

 21:24 
Anna Mira informa des de Terrassa, on segueixen la gala d'Eurovisió des del Parc Audiovisual

  
Lidia, sobre Albània: «Voliem Fuego, pero no així»

  
Gina: «Malta amb sabatilles esportives perquè Rosalía ha arribat a tot arreu. Per cert, l'any que ve #RosaliaEurovisió»

  
Sem: «Malta ha fet la cançó del camaleó, que mai superarà el baile del gorila. Malta, 0 points».
 

  
Presentem a Lídia Infante, que arriba tard, però ben carregada: «Les selfies multitudinàries són massa de 2014. Eurovisió té molt més pressupost pels efectes especials que l'última temporada de Juego de Tronos»

  
Gina: «Comença Eurovisió»
 

  
Gina: «I ara és quan ens expliquen el sistema de votacions que mai ningú entén, però vaja, que no està de més descobrir que Euron Greyjoy va presentar un cop Eurovisió»
 

  
Sem Pons: «Ara estan explicant com votar a Eurovisió, que és quelcom que no ha fet mai ningú, perquè val diners, i això sí que no».

«Espanya actua en darrera posició, amb una gran polèmica, ja que actua després d'una de les favorites, Austràlia, i han hagut de canviar l'escaleta del programa per a que els tècnics tinguin temps a canviar l'escenari».

 21:13 
Comença la música al Festival d'Eurovisió 2019
 

  
Sem Pons: «M'agradaria saber on està Eleni Foureira, la vertadera guanyadora de 2018. Si haguéssim de fer porra, apostaríem que els favorits són Holanda, Suïssa, Azerbaiyán. Dels nostres cors i els nostres llits, almenys»

  
Comentari de la Gina Driéguez, sobre el boicot: «Abans de començar la final d'eurovisió, robada l'any passat a Xipre, condemnar enèrgicament la situació del poble de Palestina.
Així com mostrar el meu respecte a totes les persones que defensen el boicot com a opció de lluita i totes les accions que s'han organitzat».

  
Comentari de Sem Pons, en referència al boicot: «Israel avui procurarà blanquejar la seva imatge internacional utilitzant el pinkwashing per no afrontar les seves responsabilitats en la matança al poble palestí. No ho aconseguirà.

Màxim respecte i recolzament a totes les accions de denúncia, de boicot i de repulsa. Que Eurovisió enguany serveixi per a seguir, com sempre, reivindicant la diversitat i el respecte a tots els pobles, i per exigir la fi de l'apartheid»

  
Comentari de Gina Driéguez: «Quan comença Eurovisió i presenten els diferents països, me n'adono de lo profundament dolenta que era a l'assignatura de geografía»

  
Comentari de Sem Pons: «Comença Eurovisión, l'únic dia de l'any que no soc independentista, i que confio plenament en que aquest any sí. I no. Espanya sempre queda fatal. Netta i Dana International, gunyadores històriques d'Eurovisió a Israel, obren una gala polèmica»

 21:06 
TVE ja està en directe en la clàssica retransmissió del Festival d'Eurovisió. Comencem a presentar-vos els nostres comentaristes.

 21:03 
Saps per què participa Austràlia? I quin país ha guanyat més vegades? I el que menys? Les deu curiositats d'Eurovisió que segurament no sabies

 21:00 
Netflix ha volgut retre homenatge a la gala d'Eurovisió amb un anunci especial.
  Hi apareix en Miki i commemora que Dalí va fer el cartell del festival fa 50 anys, en fa 40 es va "robar a si mateixa" i ara, l'actuació espanyola portarà una casa a l'escenari. Ho han aprofitat per fer promoció de la sèrie La casa de papel.

 20:55 
Eurovisió tindrà aquest any una vessant també política, ja que diversos col·lectius han cridat al boicot actiu per protestar contra les polítiques d'Israel en relació als territoris palestins. Els artistes tenen, per contracte, prohibit fer qualsevol referència a la situació del país amfitrió. Els drets humans estan en qüestió a Israel, cosa que també passa amb diversos dels països participants o que han acollit altres edicions.

Diverses manifestacions, concerts alternatius i accions de protesta es produiran al llarg de la nit i del cap de setmana, tant a diverses ciutats de Catalunya, com a la resta de l'Estat i del continent europeu.

 20:47 
Miki Núñez és el representant d'Espanya a l'Eurovisió d'aquest any. El jove de Terrassa se suma a la llista de catalans que han anat al festival musical del continent europeu, després d'haver guanyat la gala especial d'Operación Triunfo 2018.

Carles Fiter ha fet un repàs de tots els catalans que han trepitjat l'escenari d'Eurovisió: de Peret a Miki: tots els catalans que han cantat a Eurovisió.

 20:46 
Vint-i-sis països s'enfrontaran entre sí per ser els guanyadors d'Eurovisió 2019. Aquest és l'ordre en el qual sortiran a actuar:
  Nosaltres hem fet una selecció dels participants favorits per emportar-se la victòria, amb alguns candidats que sobresurten dels altres. En aquest enllaç ho podeu veure.

 20:45 
Hola a tothom! Comencem la retransmissió en directe de la gala d'Eurovisió 2019 celebrada a Tel Aviv. L'edició d'aquest any ve carregada d'actuacions musicals sorprenents, escenografies llampants, polèmiques que han copsat tota la setmana informativa i un representant català: Miki Núñez.

Des de NacióDigital us oferirem una cobertura amb els comentaris en directe de la Gina Driéguez, el Sem Pons i la Lídia Infante. També estarem pendents de Terrassa, on el Parc Audiovisual de la capital vallesana viurà amb il·lusió la representació d'en Miki. Allà hi serà l'Anna Mira.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: