Logotip de Adolescents.cat

5 trucs pel mòbil que et faran la vida més fàcil

per Redacció, el 11 de maig de 2019 a les 10:00
El mòbil s'ha convertit en un aparell totalment quotidià. La majoria de la població el fa servir cada dia i la meitat dels joves l'utilitzen gairebé 5 hores diàries. Malgrat tot, hi ha algunes opcions d'aquests dispositius que desconeixem i que ens poden ser útils. Us n'expliquem algunes:

 


Versió sense playbuzz

Estalviar dades
Moltes aplicacions "consumeixen" dades en un segon pla i de manera constant. Si vols que ho deixin de fer, l'únic que cal és anar a configuració > connexions > dades > economitzador/ estalvi de dades. Un cop activis aquesta opció, podràs seleccionar quines apps vols que deixin d'actualitzar-se de manera constant.

Zoom en qualsevol pantalla
Si vols ampliar qualsevol pantalla (no només imatges o webs) existeix una opció específica per a fer-ho. Per posar-la en funcionament has d'accedir a configuració > assistència intel·ligent o accessibilitat > accessibilitat > gests d'ampliació. Una vegada activada, podràs ampliar qualsevol zona de la pantalla fent triple clic.

Reconeixement de veu sense internet
Si se t'han acabat les dades, no tens wifi i vols fer una cerca a Google...Doncs el teu mòbil et permet fer-ho a través del reconeixement de veu. Si no tens aquesta opció activada vés a configuració > Google > assistent i veu > veu > reconeixement de veu sense connexió. Un cop hagis accedit a aquest apartat, podràs escollir la llengua en què vols realitzar les cerques de veu.

Pantalla dividida
La funció "pantalla dividida"  permet fer servir dues apps alhora. Cal dir que no totes les aplicacions "accepten" aquesta opció, però n'hi ha moltes que sí. Per tal de saber com pots dividir la teva pantalla en dos accediu a configuració > assistència intel·ligent/ accessibilitat > moviments de control > gest per dividir la pantalla. Un cop dins l'apartat, t'apareixerà quin moviment has de realitzar: en la majoria de casos, s'ha de traçar una línia horitzontal amb el nus del dit índex. Per tal de fer servir aquesta opció, has d'obrir una app i seguidament realitzar el gest de "dividir pantalla".

Localitzar el mòbil
Si vols assegurar-te de trobar el teu mòbil quan el perds, descarrega't l'app "encontrar mi dispositivo". Un cop ho hagis fet, podràs saber on és el teu mòbil iniciant sessió amb el teu correu electrònic i accedint a aquesta web https://www.google.com/android/find.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: