Logotip de Adolescents.cat

«Com puc saber si estic preparada per fer-ho?»

per Redacció, el 26 d'abril de 2019 a les 09:05
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuari d'Adolescents.cat:

Hola adolescents.cat, bé us explico... ja porto 5 mesos amb un noi i estem súper bé, ens estimem molt i n'estem els dos segurs de la relació, és seriosa. Últimament ens plantegem fer-ho per primer cop, sincerament sí que vull provar-ho i sé que ell és la persona, però em fa una mica de por donar el pas... La meva mare, quan de vegades parlem, em diu que 15 anys és massa aviat i em crea inseguretat. També em fa vergonya preguntar als meus germans grans (noia i noi)... Què faig?


RESPOSTA:



Hola bbbbb.dd!

Mentre hi hagi por, val més esperar una mica, no hi ha pressa. Que hi hagi nervis, inquietud i curiositat, és completament normal, però la por no hauria de ser-hi. Per tant, doneu-vos més temps, aneu coneixent la vostra sexualitat de mica en mica. Podeu anar descobrint que us agrada, com sentiu més plaer... sense arribar a la penetració encara si no ho veieu del tot clar!

Veureu que arribarà un moment on tots dos no en tindreu cap dubte i les pors ja no hi seran, i aleshores sí, serà bon moment per fer el pas. Quan arribi, recordeu tenir preservatius a mà ;)

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!


Mariona Busto
Psicòloga - Consulta Jove IESP
@marionabusto
http://www.consultajove.cat

 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: