Aquest diumenge 28 d'abril se celebren les eleccions al Congrés i al Senat. Els principals candidats en convertir-se en president de l'estat espanyol són Pedro Sánchez (PSOE), Albert Rivera (Ciutadans), Pablo Casado (PP) i Pablo Iglesias (Podemos).
Ara bé, a banda d'aquests quatre grans partits espanyols, també es presenten a les eleccions formacions catalanes com ERC o Junts per Catalunya. Com que els seus candidats no són tan coneguts, o no se n'ha parlat tant, hem volgut fer un recull amb algunes dades sobre ells i elles.
Ens hem centrat en els caps de llista per la província de Barcelona, ja que són els candidats amb més pes.
Versió sense playbuzz
Jaume Asens, candidat d'En Comú Podem al Congrés
El cap de cartell d'En Comú té una llarga trajectòria com a defensor d'activistes socials i d'esquerres. De fet, durant la dècada del 2000, els antisistema es manifestaven pels carrers de Barcelona amb el número de telèfon d'Asens escrit a l'avantbraç. Tots sabien que, si acabaven detinguts, ell els defensaria.
Gabriel Rufián, candidat d'ERC al Congrés
És fill i net d'andalusos de Granada i de Jaén que van venir a viure a Catalunya i va créixer entre el barri de Fondo de Santa Coloma i Badalona. És diplomat en Relacions Laborals i màster en Direcció de Recursos Humans. A nivell d'activisme, l'any 2014 es va implicar a l'entitat Súmate i a l'Assemblea Nacional Catalana reivindicant l'independentisme en castellà.
Jordi Sànchez, candidat de Junts per Catalunya al Congrés
Fa més de 600 dies que és a la presó arran dels fets de l'1 d'octubre. Jordi Sànchez va començar en el món de l'activisme als 90, quan es va sumar al moviment catalanista La Crida a la Solidaritat. El 2015 va ser elegir president de l'Assemblea Nacional Catalana i més tard es va passar a l'àmbit polític. La justícia espanyola li ha impedit en dues ocasions ser candidat a la investidura de president de la Generalitat.
Meritxell Batet, candidata del PSC
Ha participat com a observadora internacional en processos electorals a Sèrbia, Ucraïna, Moldàvia, Armènia i Geòrgia després d'estudiar Dret Administratiu Constitucional i abans de dedicar-se completament a la seva carrera política. Mentre estudiava va treballar com a cambrera en dos dels locals més coneguts de la nit barcelonina: la discoteca Nick Havanna i la Sala Bikini.
Cayetana Álvarez de Toledo y Peralta-Ramos, candidata del PP
Álvarez de Toledo és filla de mare argentina, descendent dels fundadors de la ciutat de Córdoba, i pare francès. De fet, no va tenir nacionalitat espanyola fins a una data recent, el 2008. Abans de fer al salt a la política es va dedicar al món del periodisme. Va treballar a la cadena Cope i també al diari El Mundo. Té el títol de marquesa de Casa Fuerte.
Inés Arrimadas, candidata de Ciutadans
Arrimadas es va formar en l'àmbit del Dret i d'Administració d'Empreses i va fer un Erasmus a Niça. En el mercat laboral, va treballar diversos anys en el sector privat dins l'àrea de qualitat d'una companyia de l'àmbit químic i en la consultora D'Aleph. Arrimadas es va traslladar a Barcelona el 2006 i de seguida es va posar a estudiar català. La dirigent de Ciutadans va obtenir un 8,5 en l'examen del nivell C.