Logotip de Adolescents.cat

Demà comença la fira que no us podeu perdre si us agrada el teatre

per Redacció, el 3 d'abril de 2019 a les 09:30
La Mostra Igualada comença el compte enrere cap a la 30a edició, que tindrà lloc del 4 al 7 d'abril. Aquest any l'esdeveniment reuneix 55 companyies en un total de 114 representacions. D'aquestes companyies, 39 són de Catalunya, 11 de la resta de l'Estat i 5 internacionals.

Dels 55 espectacles que es podran veure, hi haurà 20 estrenes: 12 absolutes i 8 a Catalunya. La Mostra tindrà 18 espais, 11 de sala i 7 de carrer, a més de 3 itinerants, entre els quals un recorregut al costat del riu Anoia.

Els espectacles més destacats


El dijous 4 d'abril a les 21h tindrà lloc l'espectacle inaugural de la 30a Mostra Igualada amb El viaje de Ulises de la companyia basca Teatro Gorakada, que ja van participar a la Mostra Igualada amb Moby Dick (2017).

Un dels moments més destacats de la 30a edició tindrà lloc el dissabte 6 d'abril a les 21:30h amb l'actuació de la companyia francesa Plasticiens Volants, que oferirà un espectacle de gran format al Parc Central d'Igualada. La prestigiosa companyia té una llarga trajectòria internacional i ha actuat arreu del món, des de grans ciutats fins a places de pobles, des de petites festes fins a esdeveniments mundials com ara cerimònies dels Jocs Olímpics, coneixent espectadors dels cinc continents.

La programació

Les migracions i els refugiats, des de diverses perspectives i visions, estaran presents a la programació amb les següents obres. Les 7 diferències d'El Pont Flotant, un espectacle per reflexionar en família sobres les dificultats que podem trobar a l'hora de relacionar-nos amb persones molt diferents; Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol de La Pera Llimonera, un trepidant viatge d'un esquirol i un bolet a la recerca d'un arbre on viure; Salüq de MaQuinant Teatre, una proposta en què la poesia visual, la dansa, les arts plàstiques i les noves tecnologies es troben per explicar una història de migració al Mediterrani, de la mà d'una nena; i Refugi de Clownidoscopio, un espectacle sense paraules que ens recorda que tots necessitem trobar el nostre lloc al món.

La Mostra portarà tres espectacles amb visió de gènere. PlayOff de La Joven Compañía, una tragicomèdia que reflexiona sobre el paper de la dona i de l'esport femení en una societat que encara manifesta un masclisme ferotge en molts àmbits; La petita Capmany de Tanaka Teatre, un viatge tendre i divertit a través de les tradicions populars per viure una aventura fantàstica i emocionant de la mà de la petita Maria Aurèlia Capmany; i Gri-Gri de Marionetes Nòmades, un espectacle de titelles de mida humana que narra un dia qualsevol en la vida de dues dones de diferents generacions a Burkina Faso, casades i sotmeses pel mateix home.

Alhora, la Fira posa sobre la taula la necessitat i l'obligació de programar espectacles amb mirada inclusiva com l'obra Superabile de Teatro la Ribalta-Kunst der Vielfalt. Una obra protagonitzada per quatre actors, dos d'ells amb cadira de rodes, que posen a escena la seva vida quotidiana, les mirades dels altres, la necessitat d'anar sempre acompanyats, la manca d'intimitat i la pèrdua d'autonomia.

La Mostra JOVE

Els darrers anys la Mostra ha apostat per conquerir també el públic juvenil (a partir de 12 anys) centralitzant totes les propostes per aquesta franja d'edat a L'Escorxador, que per tercer any consecutiu es convertirà en un espai gestionat pels mateixos joves, amb l'acompanyament de l'equipament juvenil La Kaserna i la Mostra. A través d'un Grup de Participació Jove, una trentena de nois i noies es reuneixen periòdicament per proposar, debatre i decidir totes les activitats paral·leles que no formen part de la programació oficial. Són aquestes:

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: