Logotip de Adolescents.cat

Així és el primer Centre LGTBI de Catalunya: t'expliquem quins serveis hi pots trobar

per Elvira Vilardell, el 3 d'abril de 2019 a les 19:56
Aquest gener Barcelona inaugurava el primer centre LGTBI de Catalunya, un punt de referència en l'àmbit de la diversitat sexual i de gènere. La posada en marxa no va ser fàcil, ja que una setmana després d'obrir les seves portes, l'espai va ser víctima d'un atac feixista: van trencar els vidres de l'entrada i hi van fer pintades homòfobes.
  El seu director, Andreu Agustín, ens explica que des de llavors no han tornat a rebre cap altre tipus d'amenaça, però que estan al cas: "Els atacs que vam patir reforcen la idea de la necessitat del centre. Estem molt atents a la situació perquè hi ha un repunt de posicions extremistes i això ho hem de combatre amb la feina que estem fent".

Una feina de visibilització i de servei. I és que a part de ser la seu de diverses entitats com l'Observatori contra l'Homofòbia i Gais Positius, també és un espai de trobada on s'hi organitzen activitats socioculturals que promouen la defensa dels drets LGTBI.

A més a més, el centre ofereix diversos serveis gratuïts per a tota la ciutadania. I quins són? "Hi poden trobar serveis psicològics i d'atenció a persones trans i intersexuals, orientació legal i jurídica, assessorament laboral i informació sociosanitària", ens detalla la Maria Mena, responsable del servei d'acollida.

D'altra banda, l'espai també compte amb un centre de documentació que recull "retalls de premsa, llibres, entrevistes, mecanoscrits i dvds sobre tot el fet LGTBI". La Maria Pujol, dinamitzadora del centre, ens assegura que si esteu fent un treball de recerca sobre aquest tema, "aquí hi trobareu la informació segur".

Després d'haver visitat el centre i d'haver parlat amb els seus responsables, us hem preparat aquest resum i vídeo sobre les activitats i serveis gratuïts que hi podeu trobar. Val molt la pena anar-hi!


 


Si no pots veure el playbuzz, espera uns segons o torna a carregar la pàgina. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: