Logotip de Adolescents.cat

Aquestes cançons et poden ajudar a estudiar, segons la ciència

per Redacció, el 30 de març de 2019 a les 10:00
Quan escoltem música que ens agrada el nostre cervell allibera dopamina, una substància que redueix l'estrès i millora el nostre estat d'ànim. És per això que escoltar cançons mentre estudiem ens pot ajudar a relaxar-nos i concentrar-nos. Això sí, segons recomanen els experts és aconsellable optar per temes instrumentals que no tinguin lletra, ja que això ens pot distreure.

"El so pot ser una font de motivació. Segons la neurociència, la música activa àrees del cervell que són claus per potenciar els aprenentatges cognitiu, afectiu i motor", assegura la psicopedagoga Miram Sancho a 20 minutos.


L'experta aconsella crear-nos llistes de reproducció amb música que ens relaxi d'una dues hores: així les melodies van sonant de fons i evitem haver d'anar seleccionant cançons. En el cas que us faci mandra elaborar-les, la psicopedagoga recomana diverses llistes d'Spotify que considera adequades per l'estudi , són aquestes: 


1. BSO para estudiar: llista de bandes sonores de pelis i sèries

  

2. Deep focus: llista amb cançons instrumentals que ajuden a la concentració


 
3.Intense studying: llista ideal si us agrada la música clàssica


 
4. Soundtrack for study: llista amb cançons instrumentals de films des de Harry Potter fins Titanic, entre altres




Oques Grasses, que s'ha convertit en un dels grups demoda a Catalunya, visita AdolescentsiCat al Saló de l'Ensenyament. Parlem amb ells de la vida i de la seva carrera com a músics.

Sense saber-ho, el grup s'ha hagut d'enfrontar a algunes proves del programa que mai havien pensat que acabarien fent. Com sonaria Oques Grasses en castellà? Són capaços de tocar una cançó seva amb instruments de joguina?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: