Logotip de Adolescents.cat

«Em puc quedar embarassada si he fet això amb la meva parella?»

per Redacció, el 16 de març de 2019 a les 10:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuari d'Adolescents.cat:

Avui jo i el meu nòvio estàvem molt calents. M'he posat a fer-li una palla i s'ha acabat corrent. El cas és que al cap de poc hem acabat fent-ho sense condó, però no s'ha corregut. Tenim, però, que s'hagués pogut quedar alguna resta d'abans. Què fem?


RESPOSTA:


Hola!

Sempre que hi ha penetració sense preservatiu, hi ha cert risc d'embaràs. En el vostre cas, com s'havia produït l'ejaculació feia poca estona, pot ser que quedessin espermatozous a la zona i que el líquid preseminal els arrossegués dins la teva vagina. Evidentment les probabilitats són més baixes que si l'ejaculació s'hagués produït dins de la vagina, però no podem dir-vos que hi ha risc zero... 

Per tant, davant d'aquesta situació, si sou a temps pots prendre l'anticoncepció d'emergència, o si ha passat massa dies, haureu d'esperar a veure si ve la regla el dia que estava previst. Si no, feu una prova d'embaràs per descartar-ho.

Per pròximes vegades, recordeu utilitzar el preservatiu durant tota la relació sexual, d'aquesta manera podreu gaudir de la vostra sexualitat de forma sana i responsable, i us estalviareu aquests mals de cap. Porteu-ne sempre a sobre més d'un per si us agafa el "calenton" ;)

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!

Mariona Busto
Psicòloga - Consulta Jove IESP
@marionabusto
http://www.consultajove.cat

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí
 


En Nil Cardoner, actor que va debutar amb el seu paper de Roc a Polseres Vermelles, visita el plató d'AdolescentsiCat. Parlem amb ell de la vida, del seu pas per la tele, de l'amistat, del futur, de Plats Bruts, i de com veu el futur.

Com a tots els convidats, li farem passar algunes proves i, òbviament, haurà de respondre les preguntes de l'interrogatòri íntim.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: