Logotip de Adolescents.cat

5 mentides històriques que ens hem cregut i no són veritat [VOL. 3]

per Redacció, el 7 de febrer de 2019 a les 12:37
Hi ha algunes dades que donem per fetes perquè sempre les hem sentit dir. Tot i això, no totes són veritat. Repassem algunes de les mentides històriques més freqüents recollides per El País, són aquestes:

 


Versió sense playbuzz


Els pirates no portaven garfis
Pel·lícules com la de Peter Pan han fet que quan pensem en un pirata ens vingui al cap la imatge del Capità Garfi. El cert, però, és que quan un pirata perdia una extremitat, com una mà o un braç, deixava de ser-ho perquè ja no tenia la mateixa agilitat per assaltar vaixells. Això sí, els pirates malmesos eren compensats econòmicament. Segons detall El País, per la pèrdua del braç dret rebien 600 pesos o sis esclaus.

El vi i l'oli no són els béns més exportats d'Espanya
Sempre s'ha dit que el vi i l'oli són els dos productes més exportats de l'estat espanyol. El cert, però, és que actualment els reis del mercat són els productes de bellesa i higiene. De fet Espanya és una de les deu potències mundials en exportació d'aquest tipus d'articles!

La gran muralla Xina no es veu des de l'espai
Hi ha documents que daten del 1754 en què s'assegura que la Gran Muralla Xina és tan gran que pot ser vista "des de la Lluna". Una afirmació que molta gent encara es creu avui dia tot i no ser certa. El 2003 l'astronauta Yang Liwei va confirmar que aquesta famosa construcció era "invisible" per l'ull humà des de l'espai: l'únic que va poder distingir de manera clara eren els continents i alguns llacs i rius.

La pasta no la va portar Marco Polo dels seus viatges a la Xina
Una de les teories més esteses sobre l'arribada de la pasta a Itàlia, és que l'aventurer Marco Polo la va "exportar" de la Xina. La divulgadora Anna Mayer, però ,ha desmentit aquesta hipòtesi en els seus llibres. Segons ella, els ingredients de la pasta ja es feien servir en la cultura grega el III a.C. Per tant, la pasta va arribar a Itàlia a través dels grecs. 

La foto del monstre del llac Ness és un frau
La típica foto del monstre del llac Ness que podeu veure més amunt és un muntatge. Tot va començar el 1933 quan el Daily Mail va contractar Marmaduke Wetherell, un famós caçador, perquè trobés el famós monstre. L'home no va aconseguir el seu objectiu i va ser humiliat durant anys. És per això que va decidir venjar-se. Com? Doncs construint, amb fustes i altres materials, una espècie de submarí que simulava la silueta d'un monstre. El va fotografiar, va retocar la imatge i va afirmar que havia aconseguit trobar i captar la mítica criatura. La gent s'ho va creure i tot i que ara se sap que la seva imatge és un frau, continua formant part de la història.






Elisabet Casanovas, actriu i una de les protagonistes de la sèrie Merlí, passa per AdolescentsiCat. Parlarem de la seva experiència al món del teatre i també de la seva etapa com a Tània..

Li farem passar algunes proves, per exemple: Recordarà alguns dels diàlegs de Merlí? Serà capaç de parlar de l'obra de teatre que està fent ara després de respirar heli?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: