Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2009
Comarca: Selva
Data: 28/06/24 23:48
Contacte físic sent autista
Soc una noia autista i TDAH, en general el contacte físic no em molesta molt amb gent que em sento còmode.
No soporto abraçades molt llargues fncara que suposadament siguin per calmar me, odio que no em deixin anar i no poder estar en moviment i fer les meves esteriotipies quan estic nerviosa.
Tampoc suporto que m’agafin de la ma, quan era més petita i havíem de creuar el carrer, el meu pare m’agafava del canell perquè jo no em deixava agafar la ma, ho noto molt incòmode i desagradable, el meu pare diu que si un dia tinc parella li hauré de donar la ma, que sinó seria estrany, diu que quan trobi a algú que m’agrada canviaré i m’agradaria donar la ma, però no es que m’agrada o no (que no m’agrada) sono que és molt incòmode i desagradable, no ho soporto amb ningú i he acabat amb crisis per fer-ho en un exercici de judo.
També diu que m’agradaria donar la ma als meus fills si en tinc algun dia.
A mi m’agrada ina noia (soc lesbiana) i m’agrada quan em toca el braç, la cama o la mà, però no m’agafa la ma, soc coses diferents, jo li he deixat clar el que m’agrada i el que no , hi ha gent que pensa que soc rara per això, però si no dono la ma evito crisis, atacs d’ansietat i paràlisi.
Que faig si a educació física em fan fer un exercici amb les mans d’algú altre agafades? Esque conta nota però joho paso fatal! I si m’ho fan fer a tutoria?
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 08/07/2024 11:36
Hola!

Doncs tens tot el dret a demanar que no et t'agafin la mà o a no fer aquest exercici!! Només faltaria!!

Explica-ho a la teva tutora o tutor i també al professor/a d'educació física. Explica que ho has comprovat molts cops i que aquesta situació et comporta crisis, atacs d'ansietat i paràlisis. 

Hi haurà coses que potser hauràs de fer per obligació, però donar la mà no és una d'elles... així que exposa la teva situació i manten-te ferma en el teu no. El teu cos és teu. 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: