Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2006
Comarca: Gironès
Data: 24/05/24 19:48
Persona PAS
Ei,

Això no és una consulta, però volia contestar a qui es pregunta si és PAS (persona altament sensible). Jo també ho sóc i et volia dir unes coses. Tot i que no es pot diagnosticar exactament, podries llegir sobre Elaine Aron, que ha escrit molt sobre això. Abans hi havia un grup de Facebook per parlar amb altres PAS; no sé si encara funciona, però era molt útil perquè entenien el que sents: que et molestin els sorolls continuats (encara que siguin baixos), les llums, o que absorbeixis les emocions dels altres.

La gent pot dir que exageres o que t'ho prens tot massa personal. El meu consell és que et prenguis les desconnexions que necessitis. De vegades hauràs de marxar d'un lloc perquè no pots amb les emocions que reps dels altres. Aprendràs a posar límits i a distingir entre les teves emocions i les dels altres i fins on t’has d’involucrar.

Hi ha gent que troba la part bona de ser-ho i treballa amb altres persones. Per mi, la part bona és quan la situació (mirant alguna sèrie per exemple) poder sentir l'alegria i la bondat de forma molt intensa. Personalment, intento fer “explotar” l’emoció en casos de ficció, i a la realitat intento posar barreres.

Cuida't!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 04/06/2024 11:48
Gràcies! Segur que ajudaràs a qui ho llegeixi :)

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: