Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2006
Comarca: Alt Urgell
Data: 13/05/24 13:40
Crostes al cap
Des de fa un temps em van sortir crostes al cap per estrès suposo. Abans també tenia la mania de mossegar-me les ungles quan tinc nervis, ara ja no ho faig tant, només en època d'exàmens. El problema és que ara que tinc ungles em rasco les ferides del cap i em faig sang, és inevitable o faig sense voler (com abans que em mossegava les ungles). He provat xampús per aquest problema i he consultat amb dermatòlegs, però no milloro. Més que una solució física, necessitaria una solució psicològica per saber com controlar els nervis i els "atacs" que tinc a vegades de rascar-me. També vull buscar alguna altra "mania" per distreure'm i no rascar-me al cap ni mossegar-me les ungles.
Em preocupa bastant el tema i agrària la vostra ajuda, gràcies!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 27/05/2024 11:19
Hola!

Doncs si ja et mossegaves les ungles i has detectat que ho fas en situacions d'estrès... potser necessitaries poder fer un treball terapèutic (psicològic) per poder afrontar les situacions estressants de maneres més funcionals. Com ho veus?

Pots parlar-ne amb la teva família i demanar-los ajuda, veuràs que t'ajudaran a trobar la professional que necessites.

I recorda que eliminar aquest hàbit implica un procés, que potser serà llarg i que necessitarà la teva implicació ;)

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: