Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2008
Comarca: Alta Ribagorça
Data: 25/04/24 19:46
estic farta ja
hola, tot aquest curs he estat arrossegant una cosa que no sabria si definir-la com a ansietat, pero que em té, amb perdó, FOTUDA. estic tot el dia pensant: ai a veure ara què passarà, i perquè he fet això? i que em dirà nosequi? i tota l'estona preocupada.
avui, per exemple, estava fent un examen de física i com jo havia estat fora molt temps i havia faltat a clase i tot he fet una tonteria que potser havia fet moltes vegades simplement per si acàs pero al final mai la havia arribat a utilitzar: m'he apuntat dues fórmules de res a la mà, el profe m'ha pillat i m'ha posat un 0, jo normalment trec molt bones notes però estava molt nerviosa amb aquest examen, a sobre, ha parlat amb el meu tutor i jo l'he notat decebut i estic preocupada tota l'estona per si demà em dirà algo. JA NO PUC MÉS ES HORRIBLE SOBREPENSAR-HO TOOOOT.
per exemple, em fa vergonya que una prfoe que es amiga dels meus pares pugui fer qualsevol comentari que m'avergonyeixi davant de tota la classe, quan sé que es molt improbable perquè ja m'he preocupat moltes vegades per això i mai passa res.
després sempre estic preoucpada per si em tocarà llegir a clase, ja que no m'agrada (ara ja ho tinc bastant superat, abans m'ofegava al llegir pero avui he pogut fer una expressió oral!!!!!) i estic tota l'estona pendent. per exemple, si em tocava castellà on estàvem llegint un llibre, em passava tot el dimarts preocupada per això, i he estat tot el curs preocupada (ara ja no tant) per si em tocarà fer expressions orals.
a part, l'any passat la meva amiga i jo vem sortir de un grup una mica tòxic on jo tenia una millor amiga i ara tinc una altra i estic preocupada sempre per si s'enfada, per si em deixarà de costat (com va fer l'altra) per si em critica (jo mai la criticaria, si li he de dir algo li dic a la cara), etc. per exemple, ara fa poc vaig estar una setmana a alemanya i vaig anar amb dues amigues que no són ni la noia amb la que vaig sortir del grup tòxic ni la meva millor amiga, ja que elles no van poder anar. nosaltres tres (és a dir, la meva millor amiga, la noia amb la que vaig sortir del grupo tòxic i jo) som un grup de 3. bé, doncs jo em vaig passar tot el viatge preocupada per si al tornar encara em voldria parlar, o què faria.
sé que he mesclat masses coses en aquesta consulta però es que em dona la sensació de que tot té el mateix origen: ansietat. siusplau ajudeume estic fotuda (amb perdó).
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 15/05/2024 14:31
Hola!

Doncs sí, sembla que hi ha un component d'ansietat i preocupació molt presents en el teu dia a dia. 

Pel que expliques, sembla que és quelcom habitual i no acabem d'entendre si t'ha aparegut ara o bé has tingut sempre un tarannà així. 

És veritat que hi ha temperaments que son més patidors (ansiosos), però és important que no ens porti problemes en el dia a dia. I sembla que tu ja has sobrepassat aquest límit. 

Torna'ns a escriure per saber si és quelcom nou o sempre has tingut aquest estil i intentem orientar-te una mica...

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: