Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2010
Comarca: Barcelonès
Data: 25/04/24 19:23
La Meva amiga te un problema, afecta al grup i no se com ajudar-la.
La meva amiga te un problema, fa temas que no noto, de fet no ha digo, i no se com ajudarla no m’agrada veure-la Aixi.



La meva amiga es molt possible sensible i nosaltres són molt intenses sempre fent bromes i ella no li agrada ja li he dit a les meves companyes que pari però no fan es sent molt malament a més ha marxat del grup perquè sent que no encaixa a classe no té companyes amb les que poder estar bé nosaltres anem una altra classe a més la majoria del grup no es sent còmode amb ella ja que sempre esta però és com si no estigués.

Sempre trista i a més els seus pares són molt estrictes són sobre protectors. Ella no sap perquè se sent així i no vol pagar-ho amb la gent és molt amiga meva i no vull que se senti així no sé com ajudar-la perquè si ella es sent que no encaixa jo no puc fer que encaixi per molt que la inclueixen tot no sé què fer no vull que estigui malament m’agradaria que pogués estar amb nosaltres al grup però no es sent còmode i no la puc obligar. En altres grups tampoc se sent còmode i no vull que estigui sola jo vaig amb ella sempre que puc però les del grup no els hi fa molta gràcia només a la X i a mi.



Ella sent que té un problema perquè sempre està trista i no sap perquè li vaig dir que busqués ajuda professional però no vol perquè no vol que ho sàpiguen els seus pares.

Com la puc ajudar, no sóc especialista. Eempre que puc intento ajudar-lo ella diu que li va molt bé parlar amb mi però que segeix sentint així no sé què fer.
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 15/05/2024 14:30
Hola!

Ja estàs fent el que està a les teves mans: donar-li suport i oferir-li un espai de seguretat. Ara li toca a ella agafar les regnes i demanar ajuda professional. Tu no pots fer més del que ja estàs fent. Té molta sort que siguis la seva amiga!!

I, si ho necessites, pots exposar-li que no saps què fer per ella, que veus que està malament i que pateixes per ella. Potser això l'ajuda a prendre alguna decisió. 

Si cal, l'última opció és comentar-ho a algun professor/a que pugui orientar-la una mica dins l'aula...

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: