Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2004
Comarca: Tarragonès
Data: 08/09/23 00:25
Anxious attachment (aferrament ansiós)
Bones! Venia a preguntar un parell de coses. Fa 6 mesos he començat la meva primera relació i me n'he adonat de bastantes coses. La més important (I de la que ja feia temps que n'era bastant conscient) és el fet que tinc una por molt fort a a l'abandonament. És una por irracional que tinc des de petit, la qual m'ha portat bastants problemes. També sóc algú a qui li costa molt dir que no, ja que tinc una tendència a voler agradar sempre als altres. Suposo que totes aquestes coses no interfereixen gaire en la meva vida fins ara. El fet de tenir parella me n'ha fet adonar-me que tinc tendències que no m'agraden. Sóc molt propens a fer-me olles si ella està malament, o surt amb els amics fins molt tard, no m'escrius en moltes hores... Suposo que en cert sentit sempre busco una certa afirmació de que m'estima i està allí, que no m'abandonarà. Evidentment generalment aquests pensaments i tendències els aplaco sol, sé que no són racionals i només expresso els necessaris (la meva parella sap que em passa i que necessito reafirmació en certs moments, com un missatge de bona nit abans d' anar a dormir, ni que sigui a les 6 del matí, per saber que en cert sentit encara pensa en mi) Suposo que la "gelosia" (I ho poso entre cometes perquè no és una paraula que m'agradi ja que generalment té associats certs sentiments tòxics i possessius que no són el cas, també és un altre dels símptomes que tinc.) Total, que sóc conscient que hi ha alguna cosa que no m'agrada de com gestiono les relacions amb altres persones. I ho vull canviar. Informant-me del tema he arribat a aquest terme (aferrament ansiós) que descriu bastant bé el que em passa. També llegint he vist que es poden fer coses per sortir-ne, i assolir un punt molt més sa, o tingui molta més seguretat. I aquí ve la meva pregunta. Evidentment ajuda externa (de psicòlegs) seria ideal pro actualment la meva família no té els recursos econòmics necessaris per pagar-lo (Estic treballant per pagar-me la carrera per context) Així que volia preguntar si hi havia algun recurs que pogués utilitzar. (Ja siguin llibres que parlin del tema o llocs on pas a pas vagin donant eines per poder aplaçar els pensaments intrusius i reemplaçar-los per més sans) o pàgines on parlin de forma fiable d'això. (O si valtros podeu ajudar-me donant-me consells i passos a fer també m'ajuda ria molt). He de dir que sóc una persona molt reflexiva, que no em costa gens fer introspecció i saber què em passa i sento, he treballat molt en això, i puc parlar molt obertament del que sigui. Així que això, qualsevol ajuda Setia molt benvinguda, ja que la veritat porto unes setmanes que ho estic passant bastant malament, temps de festes majors i vacances són bastant durs perquè em costa gestionar-los, i no ho passo gaire bé 😅 Així que això, moltíssimes gràcies per l'ajuda i espero la vostra resposta! 🥰
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 26/09/2023 12:16
Hola!

Que necessària que seria la figura del psicòleg/a a la sanitat pública, oi? 

En fi, anant a la teva consulta, et recomanem un autor que parla sobre la parella i els vincles. Es diu Walter Riso i els seus llibres son molt divulgatius. 

Et recomanem especialment: ¿Amar o depender?

A veure si et pot ajudar!
Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: