Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2007
Comarca: Segrià
Data: 24/06/23 15:55
opcions de futur
Hola,

Aquest proper curs escolar començo batxillerat. El cas és que jo abans em guiava molt per les amistats, perquè m'agradava compartir amb ells les classes i tal, però ara intento prendre les decisions de forma independent perquè al igual que ells no trien per mi tampoc vull dependre de les seves decisions.
Ara he acabat triant un batxillerat de ciències de la salut, per poder arribar a optar a ser metge o infermera. Jo sempre he sigut bona estudiant, però no tant com per plantejar-me superar les notes de tall de selectivitat, ja que vist lo vist haig de tenir molt bones notes al batxillerat, i tot i que sé amb certesa que l'aprovaré també tinc clar que les qualificacions no seràn molt altes a l'àmbit científic. Llavors no sé si intentar-ho o bé apuntar-me directament a les optatives del pla B que tinc (fer una enginyeria). Em fa por abandonar les matèries del científic, fer-me gran i pensar que he desaprofitat la oportunitat de poder arribar al somni de ser metge.
Sé que si trio la opció B m'aniria millor a nivell de notes, i de estabilitat en un futur, perquè la carrera és molt més curta i no tant complexa, encara que el que realment m'omple per dins és imaginar que puc curar a gent o a saber el què. No em desagrada la opció B, però no sé si m'estic autoconvençent per a que m'agradi o realment la veig possible.

Moltes gràcies per la feina que feu
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 30/06/2023 09:32
Hola!

Si tornes a llegir la teva consulta, segurament veuràs quina és l'opció que et fa més il·lusió. Aquesta és la correcta!

Al setembre començaràs el batxillerat, així que si cal que facis més hores d'estudi o busquis algun reforç acadèmic, tens temps de fer-ho! També podràs parlar amb el professorat i demanar-los què caldria millorar o perfeccionar per tenir una bona nota a la seva assignatura. Veuràs que si mostres interès, també et podran ajudar. 

No vols prendre decisions per les teves amistats, però tampoc deixis que la por prengui decisions per tu ;)

Una abraçada!


--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: