Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2001
Comarca: Barcelonès
Data: 18/06/23 23:38
abús parella
Bones, porto 4 anys amb la meva parella i els inicis van ser algo turbulents. Era el meu primer novio i estava molt pillada per ell, i crec (i segons altres persones també) que vaig patir dos episodis d'abusos sexuals/intents de violacions al principi de la relació. Jo veia que no era algo normal el que em va fer i ho vaig passar regular, pero lestimava tant que vaig fer el possible perque no estiguessim malament ni tallessim i em sembla que ho va acabar entenent i disculpanse, perque per sort no s'ha repetiit mes (com a molt si que mes endavant va insitir en fer-ho sense condó verbalment sense éxit, pero ja no ha fet ningun abus ni res extrany des de llavvors i els ultims anys no ha passat res). Ara mateix si tornes a passar se que tallaria pero llavors era incapaç i nose si era concient de que podia ser abus.
Ara que fa temps que estem estables, la fase de les papallones que em feia perdonar tot s'ha passat bastant, sé posar mes limits i molts cops penso que com pot algú seguir amb la persona que em va intentar penetrar sense condo quan portavem poc temps sortint i que insistia bastant en fer-ho sense condó moltes vegades.
Es possible ser la seva parella ja per sempre i perdonar el passat o em perseguirà per sempre aquests pensaments de "com puc estar amb la persona que fa anys em va abusar"? En cas que es pugui perdonar, com puc estar mes tranquila amb mi mateixa i posar fi a aquest passat? i si no es poden parar aquests pensaments que puc fer per no vindrem avall quan pensi en aquests fets?
Gràcies!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 23/06/2023 15:08
Hola, 

Ens sap greu que haguessis de passar per una situació així... 

Una opció per poder-te treballar totes les vivències i els pensaments intrussius que sovint et venen el cap, seria iniciar un procés psicoterapèutic per poder estar més tranquil·la amb tot el que vas viure. Sabem que no sempre és fàcil fer-ho, però pensem que et pot ajudar a identificar les teves emocions, parlar del que va passar i saber com fer front a la situació.

T'enviem una forta abraçada i t'animem a demanar ajuda amb alguna psicòloga per a que pugui ajudar-te a processar tot això. 

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
www.helenaangel.com 

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: