Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2006
Comarca: Osona
Data: 29/04/23 14:12
Consum de cannabis
Hola bones, començo a explicar el meu estat emocipnal desde la cuarentena fins ara, quan ens van confinar vaig agafar uns kilos de mes i em vaig obssesionar amb el meu pes, vaig acabant tenir anorexia/bulimia i em van ingresar durant 4 mesos a l’Hospital General de Vic, me mare va agafar la alta voluntaria, perquè diguem que algunes auxiliars em tractaven malament i estava cansada de estar al llit 24/7… Em van derivar hospital de dia put on però el mateix que començava ens van comunicar que jo havia que no podia anar fins dintre de 15 dies. Al final no vaig anar-hi mai. abans que m’ingressin tenia una amiga i quan vaig sortir ella tenia un altre grup de amics que fumaven(alguns també cannabis). En resum, vaig començar també a fumar.
Me mare cuan em va pillar vaig intentar deixar de fumar, i jo tornava a recaure. Ara el meu consum es casi semanal i me mare i els meus amics ja no saben que fer. També he perdut algunes amigues per culpa de les males influències amb qui vaig per consumir. No se que fer, estic fent un batxiller artistic que l’estic suspenent (4 )i crec q em passaré a molduls de serigrafia (que dura 1 any). Però per fer això tinc q deixar de consumir, ja q me mare mho està dient… La meva pregunta es si podre deixar-ho… perquè porto més de 2 anys i sempre he tornat a recaure.

Gràcies. Maria
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 09/05/2023 13:56
Hola bonica, 

Gràcies per escriure'ns!

Sí, es pot deixar de consumir. 

Potser no és fàcil, potser hi ha algunes recaigudes i potser necessites ajuda professional, però sí, es pot deixar el consum i es pot recuperar la il·lusió per viure!

Nosaltres confiem en tu. Estàs fent el camí per deixar-ho! T`hi estàs esforçant i es nota. Continua així! i demana tota l'ajuda que necessitis. Si cal demana hora a l'hospital de dia o al Centre d'Atenció a les Drogodependències d'Osona (CADO) per poder buscar el suport que necessitis. 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: