Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2004
Comarca: Baix Llobregat
Data: 24/04/22 16:28
Serviria d'alguna cosa?
Bones! Dir-vos que us he d'agrair molt el vostre servei, m'heu ajudat moltissim en consultes anteriors que us he fet.

No sé ben be com explicar de manera sintetitzada el que vull preguntar, la veritat.
Per què si us pregunto directament el que vull preguntar, no entendreu realment les raons que m'han portat a qüestionar-me això, però ho possaré igual: Crec que podria tenir altes capacitats, però no per què em senti molt intel•ligent ni res per l'estil, de fet he trigat messos des de que vaig conéixer aquest terme en pensar això.

I us preguntareu que quina importància té això, realment no importa, no és més que una etiqueta. Jo també m'anava autodient això. Però des de fa un temps no m'ho puc treure del cap, i es com que necessito saber si es aixó o no. I no pel fet de tenir altes capacitats o no, sino per què això donaria una explicació a taantes coses que m'han passat. Però em fa por explicar-li a algú.

Realment ha sigut un llarg procés arribar a aquesta conclusió. Tot va començar quan vaig conéixer una persona que en tenia aquest estiu, a unes estades, amb qui em vaig sentir molt identificada. Esq clar no se com explicar ben bé el procés, són masses coses. També he investigat molt sobre el tema (pq quan alguna cosa m'interessa, m'obsessiono massa i fins que no ho sé tot no em quedo satisfeta) i tot em quadrava bastant. A més, una persona m'ho va dir un cop, que potser tinc altes capacitats. I vaig fer el test d'MTBI i em va sortir INFJ, que pel que he llegit, l'intuició introvertida té a veure amb l'alta intel•ligència.
Un altre fet important es que el meu pare va ser un talentós violinista, amb oida absoluta i tot, que per circumstancies de la vida que jo no sé ben bé (no parla gaire del tema) ho va deixar.

Llavors ns q fer pq fa temps q tinc això al cap i em vull oblidar i no puc. Pq crec q si ho sapigués podria anar alguna especialista sobre el tema pq m'ajudés amb els problemes que tinc (els quals quadren bastant, pel q he llegit, amb aquest tema), com la depressió i ansietat amb la que m'he acostumat a viure.

Creieu q serviria d'alguna cosa explicar-ho a algú? O deixar córrer tot plegat i deixar de pensar tonteries? Esq de veritat q sóc rara jaja i no
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 29/04/2022 09:11

Hola!

Els diagnòstics serveixen per això. Per tenir una informació clara del que et passa, per sentir que allò que estàs vivint també ho viuen altres persones i per trobar estratègies que s'ajustin més a les teves característiques. 

Si tu vols fer aquestes proves perquè tens aquesta sospista, ho hauràs de comentar a la teva família per tal que donin el seu consentiment i trobar el professional que pugui fer-te la valoració. 

Esperem haver-te ajudat, 
Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.


Moltes gràcies per la teva consulta!

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: