Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2001
Comarca: Maresme
Data: 20/03/22 00:17
Gènere fluid
Hola,
Pot semblar una tontería, però no tinc cap referent ara mateix i tinc un dubte. M'identifico com una persona de gènere fluid, però últimament em sento una dona (correspon el gènere biològic, amb la identitat de gènere). Porto molts mesos així i em pregunto si això em fa ser una dona cis o si simplement estic en una època/etapa que és més llarga. Normalment la meva identitat de gènere i com em sentia variaba més sobint
Pot ser que durant anys m'identifiqui amb un gènere (posem per exemple l'assignat al néixer) i continuar sent gènere fluid? O això em converteix en una persona cis?
Cada quant hauria de fluctuar la meva identitat?

Mtes gràcies :)
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 04/04/2022 10:37
Hola, 

Com a definició s'entèn que el gènere fluid fa referència aquelles persones que no s'identifiquen amb una sola identitat de gènere, sinó que oscil·la entre vàries. Les persones que es caracteritzen per ser de gènere fluid poden canviar d'identitat amb freqüència, depenent de les circumstàncies. Aquestes transicions poden ser de forma permanent o esporàdica, i poden identificar-se com a bigènere, trigènere o pangènere, segon el número de gèneres que estiguin implicats en aquesta fluctuació.

Per tant, no defineix tant el temps en el que et ditúis en un dels gèneres.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: