Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2007
Comarca: Vallès Occidental
Data: 03/02/22 08:24
Es veritat que l'adolescencia es la pitxor època a la relació amb els pares?
es només una pregunta
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 07/02/2022 13:06
Hola!

No sempre és així! Tot depèn de cada família i de cada adolescent. A vegades pot ser la infància o altres vegades en l'edat adulta hi ha discussions familiars que poden durar anys o dècades. Així que no. No és la pitjor època en la relació amb els pares. 

El que passa amb l'adolescència és que hi ha una separació. La infància és un moment familiar. On pares, mares i fills/es estan junts i n'hi ha prou. No es necessita ningú més. En canvi, en l'adolescència prenen molta més importància les persones de l'entorn (amistats, professorat, monitors/es...). I en aquesta separació pot haver-hi conflictes amb la família. A més, hi ha un daltabaix emocional que fa que es visuin les coses de manera més intensa, per tant, les discussions i les baralles també semblen més greus. 

Per això és important parlar molt dins la família. Explicar-nos com estem, què ens passa, com ens sentim. Per poder tenir confiança per expressar tot el que ens passa. Per entendre'ns entre nosaltres i acceptar el nostre moment vital. 

Esperem haver-te resolt el teu dubte. 
Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: