Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2006
Comarca: Baix Vinalopó
Data: 11/01/22 21:37
Pressió per la nota..!
Holaa :)
Primer gràcies per la vostra feina perquè ajudeu molt i a molta gent!!

No sé com explicar açò.
Jo sóc massa tímida i sóc conscient d'això
No és el "problema" però si l'inconvenient el tinc a classe.
Aquest trimestre a valencià i a castellà la lectura obligatòria serà a classe i comentant el què anem llegint, i s'avaluarà puntuant la participació (paraula que sols d'escoltar-la ja em fa por).
El trimestre passat ja ho férem a la classe de valencià i les primeres setmanes jo no participava i era conscient de que això em baixaria la nota però fins la 5a o 6a setmana no em vaig atrevir a parlar. Per sort la mestra em coneixia un poc i no em va disminuir molt la nota.
Esta profe (la de valencià) m'ha parlat a mi a soles fora de classe dient-me q ella era igual i q per això em comprenia, així com q quan alçava la mà per parlar em donava a mi el primer torn de paraula pq sabia q em podia penedir de fer-ho. També m'ha dit q ella recolzava tot el q jo deia per a q sentira q els professors estan ahi "ajudant".
La qüestió: tot i dir-me aquesta mestra açò encara em fa cosa eixa participació en les properes lectures…. Què puc fer per a no deixar que la timidesa o la por afecte a la meua participació, i per tant a la meua nota??!!
Estic súper agobiada…. 😭😭

Moltes gràcies 💗
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 19/01/2022 09:49
Hola!

Estem en un món on l'extroversió es valora moltíssim i la introversió sembla que s'ha de "treballar". 

Quina sort que aquesta professora t'entengui i et pugui oferir el seu suport!

Pel problema que expliques, intenta posar-te un objectiu diari de participació. Per ex: "cada dia participaré a una de les classes". Obliga't a fer una mínima intervenció a classe. Cada dia (en diferents assignatures). Si ho vas fent sovint, mica en mica et setiràs més còmode per fer una pregunta més llarg o per demanar un dubte. 

Cal entrenament. I l'entrenament implica acció, oi?

Doncs a actuar! 
Cada dia, 1 participació. Durant 2 setmanes. 
I després amplies l'objectiu ;)

Ves-nos escrivint per saber com va, 
Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: