Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2003
Comarca: Alt Penedès
Data: 07/12/21 21:57
És alcoholisme?
Hola! Voldria fer-vos una consulta perquè tinc el dubte d’una cosa. Quan es podria considerar que una persona és alcoholica? Tinc 18 anys (em falta poc per fer els 19) i m’he donat compte de que bec més del que hauria de beure (crec). Per exemple, un dia entre setmana perfectament a casa puc agafar i beure’m casi una ampolla de vi jo sola per sopar, quan surto de festa també bec bastant i molt cops acabo vomitant, etc. De moment no considero que estigui enganxada però si que m’he donat compte de que n’abuso una mica (a més, hi ha persones que ja m’ho han dit).
En fi, això es podria considerar alcoholisme?
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 15/12/2021 16:29
Hola!

Es pots considerar que hi ha un abús de la substància quan no pots deixar de prendre-la. És a dir, quan necessites fer una ampolla de vi entre setmana, o quan no saps sortir de festa sense consumir. 
Intenta analitzar per quins motius necessites beure i què hi ha al darrera (quines emocions et sorgeixen). Potser així descobriràs quina necessitat real hi ha. 

Certament, hi ha un consum d'alcohol molt normalitzat en la nostra societat (i fins i tot aplaudit). Així que ens queda camí per canviar les coses.... 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: