Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2004
Comarca: Gironès
Data: 07/10/21 23:10
Depressió i ansietat
Ja fa molt de temps que tinc depressió moderada i molta ansietat, i això m'està matant. Ja que no trobo l'interès en res, les meves amigues m'han donat alguns consells, però no em funcionen. Elles m'han dit que pot ser que per culpa de la falta de sortir de casa, passar massa temps a casa amb la família (tinc pares estrictes i doncs no em deixen sortir gaire), l'estrès provocat per problemes molt petits que m'estan fent reaccionar d'una forma que m'està fent sentir més sensible, no poder quedar amb el xicot, etc. Això està provocant que perdi l'interès en tot, la veritat, ja no parlo amb el meu novio com abans (això també m'està afectant molt, ja que no vull estar malament amb ell per culpa meva), ja no em connecto com abans en les xarxes socials, ja no tinc ganes de parlar amb ningú, sóc molt més reservada o sinó contesto de mala manera (com si estigués enfadada).

Sobretot aquest mal temps em fa plorar més seguit i acabo amb ansietat, sobretot quan estic amb la regla, em fa recordar mals moments i sobretot coses que encara no acabo de superar. No estic feliç amb la forma que estic ara, vull tornar a ser una persona "normal" i no una persona deprimida (fins i tot la música no m'ajuda).
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 14/10/2021 15:55
Hola!

Si tens el diagnòstic de Trastorn depressiu moderat i de Trastorn d'ansietat, aniria bé que fossis sincera amb els professionals que estan fent el teu seguiment. És important que els hi expliquis com et sents, quins pensaments tens i què et funciona. Necessiten tenir aquesta informació per poder ajustar el tractament (tant farmacològic com psicològic). Confia-hi. És important que siguis sincera. 

Sabem que és una temporada complicada i que potser ho veus tot molt negre, però això canviarà. T'has de cuidar i has de demanar ajuda. 

Una abraçada molt forta!  

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: