Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2004
Comarca: Barcelonès
Data: 20/08/21 21:36
Ansietat i hipocondria
Hola, estic passant per un moment d'ansietat degut a la por que tinc a les enfermetats. M'he obsessionat amb una en concret, el càncer, i no paro de buscar sintomas i coses així. Total que m'obsessiono i no paro d'examinar-me i m'he anat trobant coses que abans no veia. I la meva paranoia de estar patint una lenfermetat va augmentant cada vegada més find al punt de no poder mirar el meu cos al mirall per por a trobar-me alguna cosa. A part, d'aquí uns dies començo 2n de BTL i això també em provoca un estat d'angoixa mmolt heavy. M'agradaria algun consell per afrontar tot això perquè no vull que m'afecti en l'ambit acadèmic.

Gràcies
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 06/09/2021 10:02
Hola!

Quan l'ansietat ens afecta en el nostre dia a dia (en les relacions, en els estudis, en mirar-se al mirall...) és una senyal que hem de demanar ajuda professional. 

Parla amb la teva família i busqueu un/a psicòleg/a que pugui ajudar-te a reconduir l'ansietat. Cedeix aquesta responsabilitat al/la professional. Treu-te aquesta càrrega de sobre. Treballar la hipocondria t'ajudarà a tenir eines per aturar l'ansietat. 

Si vols, escriu una llista amb tots els problemes que t'atabalen (De les malalties i també de batxillerat). Sigues molt concreta i exhaustiva. T'ajudarà a poder resoldre cada punt i no veure-ho com una muntanya. 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: