Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2007
Comarca: Alt Urgell
Data: 29/04/21 21:32
AJUDA!!! ES NORMAL?? URGEEENT!!!
Hola, primer de tot gràcies per tot el que feu en aquest espai.
Fa uns dies cap allà a les 9 i algo de la nit, quan estic llegint un llibre al meu llit, en un moment que estic relaxada i tranquil•la, de sobre sento un nus al coll com el que sents quan vols plorar, el sento quan trago saliva o bec aigua, també sento una dificultat per respirar el qual els primers cops em ficava molt nerviosa i m’acaba adormit amb la llum oberta i assentada en una cadira, pero ara es com normal i per adormir-me faig tècniques de relaxació i em prenc flors de Bach.
Els primers dies li vaig comentar a la meva mare el que em passat i em va dir que segurament era per nervis, que simplement em calmes, ho he buscat per Internet i pels símptomes que tinc pot estar associat a l’ansietat. Jo soc una noia que em guardo les coses per mi, soc molt reservada i només m’obro amb dos persones, total que molts cops acabo per tragar-me les meves inquietuds i problemes, això en podria ser la causa?
També vaig llegir en algunes pàgines que això es algo psicològic, per tant el nus que sento i la sensació com de falta d’aire son totalment obra de la meva ment que em vol dir algo no?
També a dir que al despertar-me encara sento una mica el nus però als 45 min s’em passa i no el torno a notar fins per la nit.

Gràcies d’adelantat i espero que respongeue el mes ràpid possible perquè estic desesperada i estressada
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 04/05/2021 10:21
Hola!

És possible que siguin preocupacions i nervis, l'ansietat és això: preocupacions que ens passen pel cap i que no sabem resoldre. Llavors el nostre cos detecta que hi ha un perill (una preocupació) i es prepara per actuar: per exemple amb el nus a l'estomac (per evitar que mengem i estiguem tant plens que no podem correr). 

Per tant, potser hauràs de canviar una mica el teu funcionament i començar a compartir les teves sensacions i preocupacions amb altres persones. Parla amb la teva mare i explica-li com et sents. Veuràs com et sentiràs millor. 

Esperem haver-te ajudat ;)

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: