Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2005
Comarca: València
Data: 25/01/21 20:20
Depressió?
Hola.
Fa un temps que he perdut les ganes de fer coses, fins i tot les que em solien fer més feliç. No surto mai de casa a part de per a l’institut (ara amb la pandèmia és normal, però me’n he adonat de que abans era igual), intento evitar les relacions socials; sempre he sigut molt vergonyosa, encara que crec que ara ja no tant, però igualment no em ve mai de gust relacionar-me.
Si fos per mi no respectaria les menjades; menjo entre hores per matar el temps, i hi ha dies que menjo massa. (després em sento malament i faig exercici). Tampoc sortiria mai de casa.
Estic sempre trista, em costa fer les coses i en alguns dies que em trobo especialment malament he tingut ganes de suicidar-me. Després penso en els meus somnis i que val la pena intentar complir-los, però és que no tinc ànim per a res. I l’institut definitivament no ajuda.
Les meves notes han baixat notablement; sempre he tret exel•lents i com a nota molt baixa un 8, i ara estic entre 5-9. I no és que em resulti difícil el temari, és que no tinc motivació (els professors ja m’ho han comentat).
Tampoc dormo pràcticament. No puc dormir fins a les 3 o 4 de la matinada aproximadament, i després em llevo a les 7 o 8 automàticament.
La meva autoestima no ha canviat molt, i continuo sense agradar-me del tot.

Crec que no em deixo res.
El que volia saber és com puc saber si tinc depressió o alguna cosa semblant. Hauria d’anar a un psicòleg/a, suposo...?
Moltes gràcies per resoldre els nostres dubtes.
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 29/01/2021 09:47
Hola!

Per obtenir un diagnòstic el millor es que vagis amb un/a professional de la psicologia.

Crec que és important que parlis amb la teva família i els demanis atenció psicològica. 
Explica'ls que et sents malament, que a vegades estàs trista, que et costa descansar, que la teva autoestima està baixa.... i sigues ferma amb la teva demanda. 

Estàs en un moment complicat, així que deixa't ajudar. 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Irene Mundó, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: