Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2005
Comarca: Barcelonès
Data: 01/11/20 21:20
Diferent
Hola, em dic Jana, tinc 15 anys i vull preguntar què puc fer davant la següent situació:
Jo tinc una bona relació amb la meva família, de vegades ens enfadem, però crec q és normal. El que passa és que sento que soc diferent a ells amb tots els aspectes, si no fos que tinc la mateixa cara que ma mare i que el meu germà, pensaria que soc adoptada. Ja des de petita que les coses que els meus pares m'ensenyaven com per exemple la dansa (els meus pares eren ballarins i a tota la meva família els hi encanta ballar meny a mi), fins als 10 anys, vaig estar practicant ballet, però era un sofriment per mi, tenia amigues, però ho trobava tant avorrit... Els hi vaig dir als meus pares i ho van acceptar i des de llavors faig basquet q m'encanta, ns si els hi agrada però com a mínim venen als partits..., A l'hora de vestir amb ma mare és horrible, tot el que ella me compre ho odio, el meu estil és totalment diferent, i no només al de ma mare, si no q també amb el de la meva germana (1 any menos) i amb el del mes germà (2 anys mes). Les seves bromes tampoc les entenc i em sento una mica exclosa. A ells els encanten les abraçades i a mi doncs... No tant. I ja per últim, quan els hi vaig dir que magradaria estudiar per ser filòsofa o pedagoga casi se desmaien (com a mínim mapoyen) però em sento com diferent... És una etapa o creieu q és més permanent... Jo no vull canviar pq m'agrada com soc, ells crec q m'estimen i jo els estimo però és com si fossa fora de la família.
Perdó per haver-me enrollat tant, gairebé sembla una novel·la 😅 . Merci per l'atenció.
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 04/11/2020 11:15
Hola!!

Em quedo amb la part final de la teva consulta: "jo no vull canviar perquè m'agrada com sóc, ells m'estimen i jo els estimo". 

Aquesta és la clau!!

A vegades creiem que les famílies han de ser clons (Tots iguals) i això és mentida. És molt millor que la família sigui un espai lliure on cadascú pugui expressar-se tal i com és sense sentir-se malament. I això és el que tens a la teva família, oi?

Així que disfruta d'ells, difsruta de tu mateixa i sigues 100% tu!

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: