Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2002
Comarca: Baix Penedès
Data: 09/06/20 11:28
papiloma
M’agradaria que em donessiu alguna informació sobre el papil·loma, és a dir, com es transmet, ho tenen tots els nois, té cura....?
Gràcies!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 12/06/2020 10:59
Hola,

El virus del papil·loma humà (VPH) pertany a un grup de virus que infecten la pell i les mucoses. La majoria poden produir lesions benignes, com berrugues cutànies i berrugues genitals i, amb menor freqüència lesions malignes, com alguns tipus de càncer (càncer de coll uterí o cèrvix, de penis, de vulva o d'anus).

No ho tenen ni tots els nois ni totes les noies. Però els estudis diuen que les persones que són actives sexualment i que tenen diferents parelles sexuals al llarg de la seva vida, és possible que en algun moment tinguin contacte amb algun dels més de 100 tipus de VPH.

En la majoria dels casos, la transmissió es produeix durant les relacions sexuals (vaginals, anals o orals) no protegides, amb penetració o sense. El contacte directe (pell a pell) és la forma més eficaç de transmissió del VPH. És a dir, el VPH no es transmet pels fluids com la sang o el semen.

Pel que fa a la cura, no hi ha tractament per eliminar el virus, però sí contra les malalties que pot produir. Més del 90% de les persones infectades pel VPH es curen de manera espontània.

Si vols més informació pots anar a la web

Papilloma_huma#bloc4 

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: