Hola,
Primer de tot agrair-te la confiança dipositada en nosaltres i l’empenta d'obrir-te i explicar què et passa.
Per una banda, començarem responent tots els aspectes de salut als que fas referència. Expliques que tens una alimentació baixa en quantitat i la realització d’activitat i exercici físic d’una manera excessiva i continuada. Ens agradaria transmetre’t que fer esport és saludable, però aquest ha de venir acompanyat d’una bona alimentació (sinó pot comportar greus problemes!) i ha de realitzar-se d’una manera moderada. Pel que ens expliques això no és així i pot resultar molt greu per la teva salut. Així que et recomanaríem que regulis les teves hores d’exercici i que segueixis les pautes alimentaries que et pugui indicar el teu metge (que et coneix i amb el que fas les revisions bianuals). Deixar que els especialistes et puguin guiar en aquesta area et pot ajudar a deixar anar tant de control i que per tant et puguis sentir millor (ja que aquesta responsabilitat la deixes en mans dels professionals).
Baixar aquest malestar també podria reduir les ganes de fer-te mal (tallar-te), que per descomptat et recomanem en lletres majúscules que deixis de fer-ho! Quan et sentis malament recorre a les persones que t’estimen i estimes, encara que no sàpigues molt bé com explicar com et sents, simplement la seva companyia et pot ajudar ja que no estaràs sola.
D’altra banda referir tots els aspectes psicològics als que fas referència. Expliques la situació en la que et trobes amb molt control i com una obsessió, de la qual et resulta difícil fer-ne front. Apagar els pensaments alimentaris se’t fa difícil, així com altres aspectes molt importants com que et sents perdut/da sense saber ben bé a qui explicar-ho i amb por de que ho puguin saber els teus pares. Per la part de control, explicar-te que a vegades intentem controlar el menjar o l’exercici quan sentim que hi ha alguna cosa de la nostra vida que no sabem com controlar. T’animen a que puguis pensar com et sents amb les altres àrees de la teva vida, amb les relacions amb els altres, amics, família, amb els estudis, etc. Per tal de que comencis a donar-los-hi el valor que creguis que tenen . Així com també t’aconsellem que puguis explicar-ho a l’orientadora, ja que encara que ara no hi tinguis molta confiança, aquesta es va agafant a mesura que parlem i ens obrim, i poc a poc segurament t’hi sentiràs més còmode/a. A l’orientadora també li podràs explicar la relació amb els teus pares i la por de la que ens parles. Estem convençudes de que et podrà ajudar a què fer al respecte.
Desitgem que puguis tenir en compte el nostre comentari i que també t’haguem pogut ajudar,
Gràcies,
Gemma