Logotip de Adolescents.cat
Ctm22
Ctm22
Any: 2001
Comarca: Barcelonès
Data: 05/11/18 18:03
Problemes familiars
Bon dia! Plantejo el meu problema:
A casa meva els meus pares sempre han sigut protectors, cosa que entenc perquè soc menor d’edat, però es passen molt. Sempre s’ha de fer el que el meu pare vol, com per exemple anar a comprar-li qualsevol tonteria que vol, quan ell perfectament es pot moure. Si li preguntes perque no es mou ell et fa xantatge i t’amenaça amb castigar-te i treure’t coses que tens.
Em criden per qualsevol tonteria i si insisteixo una mica m’aixequen rapidament el to de veu.
Si em sento malament per alguna cosa i els hi intento dir em fan sentir pitjor ja que es riuen a la meva cara, i ara estic castigada per preguntar perque no podia anar a companyar al meu germà a unes coses, que per cert, em va cridar davant de tota la familia amb un to horrible.
No em deixen celebrar el meu aniversari perque diuen que no m’ho mereixo i a mes a mes entre ells sempre s’estan barallant.
Què puc fer?
Hauria de parlar am la psicologa del institut?
Gràcies
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 04/02/2019 14:54

Hola!


Totes les famílies tenen la seva manera de funcionar. Segurament a casa teva són molt estrictes i això no ajuda a sentir-se còmode. Si ho necessites, parla amb la psicòloga de l'institut per trobar alguna manera que no t'afecti tant la reacció dels de casa. Tu no pots canviar als altres, però pots canviar la manera com t'afecta. Com ho veus? ;)


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: