Logotip de Adolescents.cat
Anònima
Anònima
Any: 2003
Comarca: Maresme
Data: 09/10/18 16:02
Ajuda siusplau
Hola, he vist per aquí que hi ha gent amb situacions similars a la meva i doncs aprofito jo també per demanar consell i sobre com fer-ho.
El cas es que estic MOLT preocupada per un amic. Fa casi nou mesos més o menys estava bastant gordet, pero llavors em va dir que s'anava a apuntar a un gimnás per començar a aprimar i jo no li vaig donar importancia, vaig pensar bueno es vol cuidar doncs genial. Pero se li ha anat de les mans i molt, a poc a poc va començar a reduir el menjar, llençava els entrepans, no venia als dinars amb amics, i cada cop pitjor. Estic bastant segura de que te un TCA. L'altra part del problema es que crec que es talla. Un dia estavem xerrantell i jo, i ell ja estava com trist pero llavors no se que vaig dir d'una cosa de l'autolesió i vaig treure el tema, i llavors es va posar a plorar, se'm va trencar l'ànima de debò. Te moltissims problemes a casa, es com l'ovella negra, a mes te un germa aixi que pensa com els seus pares, treu molt bones notes, i es que no paren de comparar-lo, sempre, cal dir que els seus pares li han baixat molt l'autoestima, perque si en una tarda a casa seva ja vaig veure la situació, no m'imagino com deu ser el dia a dia. Basicament esta trist cada dia, el conec molt i per aixo se tot el que he explicat, i se que li afecta molt emocionalment. No soc l'unica que s'ha adonat. Tenim un grup de whatsapp on estem tots els de la colla menys ell i llavors vam començar a parlar-ho, tots ens haviem adonat i estem super preocupats. Jo soc qui te un vincle mes fort, i els hi vaig dir que els hi diria als seus pares, pero no se com perque em cauen fatal i tampoc tenen una bona relació amb el fill, ni tan sols s'han adonat de tot el que esta passant! Un dia els hi vaig intentar dir en plan pero com un toc d'atenció de que fessin alguna cosa pero em van engegar a la merda dient-me que el seu fill estava be, i crec que es millor que ho parli amb algun professor de confiança.
Bueno en resum, que estem tots molt preocupats perque encara que ho amagui sabem que ho esta passant fatal, i volem trencar el silenci d'una vegada i ajudar-lo, pero estem força desorientats. Responeu siusplau! Petons
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 14/10/2018 21:20

Hola anònima, 


Doncs aneu pel bon camí! Heu de buscar alguna persona adulta de confiança amb qui parlar-ho. Segurament algú del claustre de professorat us pot ajudar. Parleu-hi tranquil·lament, expliqueu quins comportaments heu vist i demaneu-li la seva col·laboració. 


Per altra banda, intenteu no perdre el contacte amb aquest amic. Convideu-lo a les activitats o quedades que tingueu. Demaneu-li consell sobre algun dels vostres problemes i recordeu-li com n'és d'important a la vostra vida actual. Sentir-se acceptat i valorat pels amics el farà sentir millor, ja veuràs. 


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: