Logotip de Adolescents.cat

Any: 1999
Comarca: Bages
Data: 08/08/18 19:01
manipulador/toxicitat
Hola, sòc una noia de 19 anys i em sembla que el meu novio (portem 4 mesos) té un comportament manipulador, llavors crec que em manipula psicològicament, i m'agradaria frenar això i ser mes forta...

Per exemple passen aquestes coses;
-Sempre acaba triant ell les coses o llocs que vol anar. A vegades em fa triar a mi ja que veu q mai trio, però es que sempre li veu alguna cosa i acaba triant ell. La cosa bona es que sempre que fa algo s’adapta als meus gustos (musica, art...)
-Sempre m'acaba convencent de fer coses q no m’entusiasmen en un principi, nose com però ho aconsegueix, no es posa agressiu però crec que a vegades es simplement la meva actitud la pasiva.
-A vegades no vull dir ‘no’ per si acas s’enfada, perquè ell es un noi amb un temperament variant i impulsiu, normalment esta trist o enfadat per coses q li passen (no em maltracta) però si q es pot enfadar una mica per tonteries, per la edat que té, mes de 24, te una actitud algo immadura o infantil.
-Algunes preocupacions que tinc sobre la relació que ho sap diu que no en hi ha per tant, i em fa veure-les com si no fossin res (per exemple lo de mirar noies)
-Em va dir fa un temps que va tenir una relació tòxica amb la seva ex que va durar mes de 6 anys amb interrupcions
-Ha explicat coses privades als meus amics, com què vaig prendre la pildora fa un temps (alguns dels meus no ho sabien), mho va preguntar si ho podia explicar i li vaig dir que millor que no, però igualment em va insistir de que no era res dolent explicar-ho, que era una cosa normal

No m'agradaria acabar la relació ja q ens estimem molt però hi ha algunes pegues que m’agradaria cambiar, i sempre m’enfoco amb els defectes, intentant-los solucionar però no sé si el problema el tenim els dos, jo, ell...
Com puc fer que jo sigui mes forta i pugui tenir mes veu a la relació? Com puc aprendre a dir no? Etc, tampoc se ven bé si estic en una relació tòxica i m'agradaria saber que es pot fer si hi estic.

Gràcies, espero la vostra resposta.
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 26/01/2019 00:49


--
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: