Logotip de Adolescents.cat
alinnagarcz
alinnagarcz
Any: 2003
Comarca: València
Data: 08/06/18 17:26
Tartamudejo xd
Hola,
Veureu m'agradaria molt rebre la vostra ajuda ja que això ja va començar farà cosa de dos anys però cada vegada va a pitjor.
El cas és que a escola, com podrien ser altre llocs com acadèmies, hem fan llegir i ja desde farà 2 anys aprox. m'he començat a sentir incòmode a l'hora de llegir ja que no sé perquè hi ha sons que em costa fer a l'hira de dir-los i això ha afectat a què quan m'han dit de llegir m'he posat molt nerviosa i en algunes ocasions de por a llegir i tartamudejar he acabat plorant.
Fins i tot, fixeu-vos si és desesperant, que hem tingut deures i per no haver de llegir els he borrat i he dit que no els tenia fets pel fet d eno llegir, que segurament em podria haver passat tot el cap de setmana fent-los.
No sés i té a veure pero amb els sons que em costa més dir al començament de frases són els sons de les següents lletres: Q, P, D, T, W i Y a vegades també N, M i L.

Cada cop estic més preocupada per si al final tindré pànic a relacionar-me, li vaig dir als meus pares, em van recomanar llegir a casa en veu alta pero no m'ha acabat d'ajudar.

Què em recomaneu? Haig d'anar a algun metge?

Espero que em respongue perque em fa passar molts mals moments això.

Espero la vostra resposta.

Gràcies!

Pd: m'encanta adolescents.cat soc fan 1 xd
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 29/09/2018 20:08

Hola bonica, 


Pel que expliques sembla que aquesta dificultat està molt relacionada amb uns sons en concret i això ha provocat l'aparició d'una mica d'angoixa anticipant els possibles errors llegint en veu alta. 

L'opció que t'han donat a casa és una bona opció, però potser hauries d'anar a un especialista: el/la logopeda. Són les persones especialistes en comunicació, així que fes-hi una visita i que t'avaluï. Com ho veus?


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: