Logotip de Adolescents.cat
Bondia
Bondia
Any: 2002
Comarca: Baix Ebre
Data: 03/06/18 18:13
Se que tinc sobrepes i vull aprimar-me
Hola!
Medeixo 1,67 i peso 87kg, se que tinc sobrepes quasi obesitat, com puc aprimar-me?

Moltes gracies!
Carlota López Ballestar
Carlota López Ballestar
Data: 11/06/2018 13:26

Bon dia guapo/a!

Moltes gràcies per escriure al consultori i confiar amb nosaltres.

Com saps estem molt acostumats a fixar-nos només en el número que diu a la bàscula i tot i que certament ens dóna una informació a vegades no és suficient. 

Abans de plantejar-te fer un canvi és important poder entendre que ha provocat que tinguis una mica de sobrepès. A vegades pot ser per una qüestió d'hàbits alimentaris, per falta de fer esport, per gestionar les nostres emocions a través del menjar, per problemes hormonals, etc. Com veus és complexa i va més enllà del pes concret.

Per això penso que el primer que hauries de fer és demanar hora a un especialista en endocrinologia i que et faci una primera exploració i un bon anàlisis de sang. Aquí ja podrà tenir una primera informació.

A partir d'aquí el meu consell és que demanis hora a un nutricionista que et generi confiança. Una persona que tingui com objectiu ajudar-te a perdre pes però de manera saludable i que per tant t'ensenyi quins son els hàbits saludables. Serà important que adapti el que has de menjar als teus gustos o fins i tot podeu construir junts un menú equilibrat.

En cap cas perdre pes ha de comportar passar gana, matar-te a fer esport, fer que deixis de fer coses com sortir amb els amics o prohibir-te aliments.

La idea és poder fer un canvi poc a poc perquè així evitaràs també l'efecte rebot.

Per últim, és important valorar si pot estar relacionat amb lo emocional. Si creus que és així ens pots tornar a escriure i podem explicar-te una mica més en que consisteix l'alimentació emocional.

Espero que aquests consells et vagin bé.

Qualsevol dubte aquí estem.


Carlota López Ballestar
Psicòloga

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: