Logotip de Adolescents.cat
bells 23
bells 23
Any: 1995
Comarca: Vallespir
Data: 10/12/17 17:06
Article de opinió
Hola , he seguit el vostre consell i he escrit aquest aritcle. Espero que agradi

Jo, crec en la república independent de Catalunya, una república lliure jurídica i econòmicament, amb la llibertat de poder aprovar lleis com la de la pobresa energètica, entre d’altres, sense haver d’estar pendent per uns senyors de Madrid.
Però de la mateixa manera que jo ni puc ni vull que tothom pensi així, nomes demano que se’m tingui en compte sigui qui sigui qui governi, suposo que com tot ciutadà del mon.
Aquí molts direu que durant aquests dos anys el sector no independentista ha estat “desatès“ pel govern , però us vull fer veure que això és el que us han fet creure.
Abans del 1-O, el independentisme sols volia que TOTS els catalans ens contéssim i veiéssim que era el que volia la majoria. TOTS, TOTS els catalans. I el govern que tan fàstic us fa, que tan poc us ha ates, no nomes li preguntava al sector independentista, sinó a tot el poble català. Els vostres líders dels partits (PPSC’s), us van dir que no, que vosaltres no formàveu part d’aquell col·lectiu que volia decidir el seu futur. Ells van marxar del Parlament, donant-vos a entendre que als “bons” de la societat catalana, als catalans de debò , no us governava aquesta gent. Ells us van fer fora del govern de JxS i la CUP, no l’independentisme.

I ara , llegint les maquines creadores d’odi que presents en els programes electorals dels partits bons, els dels catalans de debò, sento una barreja de ràbia i indignació. Perquè en les paraules dels que us diuen que volen retornar la normalitat a Catalunya, no s’inclou a la societat independentista. No hi som. No som catalans per ells. Creieu que es pot fer campanya on es deixi entreveure una Catalunya on , els independentistes, no som ni persones? Ho veieu mig normal?

Una cosa us diré, alguns estem disposats (no tots, i ho entenc), a tornar a votar, a tornar a comptar-nos si cal….i això ens inclou a tots. I això es , incloure a tothom perquè opini i decideixi el seu futur. Vergonya em faria de votar a aquells que voten en contra de investigar les accions policials del 1-O, persones que fan veure que no existeix el independentisme i nomes cal dir “tornem el seny a Catalunya” perquè tothom de repent estigui content i conforme amb les polítiques que venen des de Madrid. No es cert, i ho saben tant ells com vosaltres els que els voteu.
El 21D, voteu lliures, voteu el que vulgueu. Però sigueu conscients de que, al votar aquests grups, esteu implorant que es governi a mitja Catalunya, que als altres els deixem fora. Per descomptat que s’ha de governar d’acord amb el que tu vols, però s’ha a de governar per a tots els catalans. Si la majoria vol una cosa, fem-la, tirem-la endavant. Però el que no pots fer es dir que la societat bona i valida es únicament la formada per aquesta meitat, com es llegeix en els programes electorals.
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 22/12/2017 13:22

Hola!


Moltes gràcies per la teva opinió, la publiquem perquè altres persones també la puguin llegir. 


Una abraçada i bones festes!

Laia Sala

@teràpia25

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: