Logotip de Adolescents.cat
Ladgertha
Ladgertha
Any: 2003
Comarca: Gironès
Data: 20/07/17 15:31
adicta al xiclet
Hola
Sempre estic menjant xiclet....?ajuda a no menjar cuan m' aburreixo o tinc ansietat..pero sempre estic menjant
Qué puc fer?
Carlota López Ballestar
Carlota López Ballestar
Data: 24/07/2017 10:53

Bon dia guapa!

Gràcies per escriure al consultori. La veritat és que hi ha moltes persones que mengen molt xiclet però a nivell de salut no és massa recomanable. Normalment ens distreu tenir alguna cosa a la boca, com tu dius en moments d'avorriment però no és gens bo ni per la nostra salut ni a nivell emocional. 

La meva recomanació és que quan detectis que tens ganes de menjar xiclet pensis si és per un tema emocional o si realment aquell dia et ve molt de gust. Tampoc cal que ara el missatge sigui "no mengis mai xiclet". Però si que has d'intentar fer-ho esporàdicament. 

Quan detectis que el que tens és avorriment o ansietat el primer és que intentis pensar perquè i després busquis una alternativa per calmar-te. 

En aquells moments el millor és o parlar-ho amb alguna persona o buscar una distracció, com per exemple mirar una pel·lícula, llegir, sortir a fer esport, pintar mandales, escoltar música... 

Però sobretot és més important és no utilitzar el menjar per calmar les nostres emocions desagradables.

Espero haver-te ajudat una mica.

Una abraçada!

Carlota López Ballestar
Psicòloga




Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: