Logotip de Adolescents.cat

Any: 1998
Comarca: Baix Llobregat
Data: 22/05/17 11:59
FOBIA SOCIAL (urgent)
Hola, tinc 18 anys i tinc fobia social des de fa molts anys.
No m'ho han diagnosticat perque no he anat al metge per això pero els efectes que pateixo des de fa molt son els mateixos i no els aconsegueixo superar, i una de les coses que em fa mes ràbia a part de no atrevir-me a començar una conversa amb certes persones és la por a sortir al carrer; visc en un poble, fins fa poc no m'atrevia a mirar als ulls a la gent al passar i saludar i sempre tinc por a trobar-me gent que no coneixo de res que em digui coses (molestar, incordiar...) , a vegades m'ho fan encara que li passa a casi tothom, pero jo ho passo fatal pels nervis i algunes vegades fa temps he arribat a plorar etc... Ja havia anat al psicoleg i algunes vegades havia comentat aixo pero segueixo igual.
Tampoc m'agrada trobar-me a gent que coneixia perque a vegades nose si saludar etc... prefereixo no trobar-me a ningu, per aixo m'agrada sortir al carrer al migdia quan tothom dina, pero aquest any haig de sortir per la tarda i tornar pel vespre i sincerament ho odio per qui em pugui trobar.
No se que fer per no estar tan nerviosa quan passo pel carrer, intento anar a pas una mica ràpid caminant i faig veure que parlo amb el movil, no se'm acudeix cap manera de estar bé.
Cada dia haig de sortir però mai estic tranquil·la i necessito fer-m'ho passar, casi ningú sap que pateixo aquesta fòbia, sols saben que soc tímida i estic mes segura si em porten amb cotxe o si vaig amb algú que conec parlant pel carrer però no puc anar sempre amb algú a tot arreu. Que podria fer ??
Gràcies
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 29/05/2017 18:38

Hola bonica, 


El primer pas que has de fer és explicar-ho a la gent del teu voltant. Explica-ho als teus pares i a les teves amigues, això et tranquil·litzarà i et farà sentir més acompanyada. També serà una manera de demanar visitar un especialista en psicologia per tal que et faci una valoració i el diagnòstic que et correspon (no ens podem autodiagnosticar d'aquesta manera). 

A partir d'aquí, el més important és que segueixis les indicacions d'aquest professional. Si realment tens ganes de superar aquesta dificultat, deixa't ajudar i segueix les seves indicacions. 


Una abraçada!

Laia Sala

@teràpia25

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: