Logotip de Adolescents.cat
mb
mb
Any: 2000
Comarca: Priorat
Data: 14/05/17 00:00
Està obsesionada amb aprimar
Hola! Sóc una noia de 14 anys i tinc una amiga amb un problema. Ja fa tres anys que la conec, i quan la vaig conéixer era una noia preciosa amb la cara rodoneta i bastant primeta, sense exagerar. El problema és que a mida que han anat passant els anys, ella s'anava obsesionant més amb el seu cos i ha anat aprimant cada cop més. Lo normal en la nostra edat és pesar 60 kg aprox, i ella en pesa 48. Em preocupa que pugui arribar a l'anorèxia ja que només amb 14 anys ja es preocupa per pesar poc i tenir el cos perfecte.
És una noia guapissima que qualsevol noi voldria tenir, està molt prima i encara vol aprimar més, com si fos una model! És més, el seu somni és convertir-se en una d'elles.
A simple vista et pot semblar una exageració, però ella ha arribat a voler vomitar, a dinar només una peça de fruita i a dir que està gorda en excés. Però també és cert que en persona si la veiessis, pensaries: aquesta noia necessita menjar.
Gràcies per l'ajuda, un petonet!
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 19/05/2017 12:54

Hola bonica, 


La preocupació per la teva amiga és natural! No és normal que una persona dini una peça de fruita o comenti que té ganes de vomitar. Potser ho hauries de comentar al consultori d'alimentació, per acabar de treure'n l'entrellat. 

De totes maneres, la recomanació des de psicologia és que ho facis saber als adults responsables (als pares i als tutors de classe) per tal que puguin valorar si està seguint una dieta equilibrada o si necessita ajuda d'un professional.


Una abraçada!

Laia Sala

@teràpia25

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: