Logotip de Adolescents.cat
Natàlia
Natàlia
Any: 2001
Comarca: Vallès Occidental
Data: 14/02/17 18:15
Bulímia
Hola,
M'agradaria aprimar-me, faig de tot però no ho aconsegueixo i he pensat en vomitar... Alguna ajuda per no fer-ho i aprimar-me??
Laura Medrano
Laura Medrano
Data: 17/02/2017 10:50

Hola Natalia,

Abans de tot, gràcies per escriure'ns al consultori. Suposo que t'agradaria que et donés consells i trucs per aprimar, però la veritat és que el físic que tenim no depèn només del que mengem i de l'esport que fem, sinó que la genètica hi juga un paper importantissim. Jugar amb el cos i aprimar si no ens cal pot ser molt perillós i com tu bé dius, no és tant fàcil. En el teu cas, si dius que ho has intentat sense èxit ben segur que és perquè no et cal perdre pes; el cos humà és molt savi...

Sobre el tema dels vòmits, si que m'agradaria parlar-te'n una mica. Quan una persona es provoca el vòmit fa passar per parts del cos que no estan preparades els sucs gàstrics, que són molt àcids i poden provocar danys irreversibles al esòfag, faringe, boca, dents... A més vomitar no és cap solució ja que si ho fas, al cap de poca estona tornaràs a tenir gana i el teu cos et demanarà energia per a sobreviure...

El meu consell és que si el tema del teu pes i imatge et preocupa molt, que ho comentis amb alguna persona que sigui de la teva confiança (un profe, un germà gran, els pares,...) i que valoris la opció de que un psicòleg t'ajudi a valorar-te més i a estimar-te. A part, si vols pots tornar-nos a escriure donant-nos més informació per a que puguem donar-te més consells.

Una abraçada,

Laura Medrano Puigdollers
Psicòloga
www.acab.org

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: