Logotip de Adolescents.cat
pinkii
pinkii
Any: 2002
Comarca: Garrigues
Data: 24/01/17 22:12
Mestk MORIN de gana literalment!!!!!!!!
Havera adolecents tinc 14 anys fare 15 i peso 65k i medeixo 1,60.
Estic be? o maprimo. No menjo molt
Sigeu sincers...
Laura Medrano
Laura Medrano
Data: 29/01/2017 21:23

Hola!!

Segons el que ens dius que mesures i peses, podem dir-te que estàs a la franja alta del que es consideraria un pes saludable. El nostre consell és que revisis quin és l'estil de vida que tens, és a dir: quins hàbits alimentaris tens i quin grau d'activitat física fas.

En termes generals, a nivell alimentari el que els experts recomanen és fer 5 àpats al dia i saber quins aliments són més saludables i hem de menjar més sovint i quins aliments no són tant saludables i hem de consumir amb moderació. Tota aquesta informació la pots trobar al següent enllaç: http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/alimentacio/piramide_alimentacio_saludable/


">

Pel que fa a l'esport, és importantíssim tenir un estil de vida actiu, és a dir, anar als llocs caminant, pujar i baixar escales en canvi d'agafar l'ascensor, i a més, fer entre 3 i 4 hores d'esport a la setmana.


Si consideres que pots millorar en alguns d'aquests aspectes, t'animem a que ho consultis amb algun professional que et pugui donar consells sobre com fer-ho i que et supervisi; pots demanar-ho al teu metge o metgessa o al infermer o infermera de l'institut. Ara bé, si consideres que segueixes una alimentació saludable i que fas força esport, pot ser que el teu pes sigui l'adequat perquè sigui un tema genètic. El millor és que ho parlis amb algun metge per a que et puguin donar una resposta més exacta.

Una abraçada i merci per escriure'ns!


Laura Medrano Puigdollers
Psicòloga
www.acab.org

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.