Logotip de Adolescents.cat
anònima0410
anònima0410
Any: 2003
Comarca: Barcelonès
Data: 28/11/16 19:12
El meu cosí té problemes.
Hola! El meu cosí i jo ens portem un any, ell en té 14. Sempre ha sigut d'aquells que passa una mica de tot i quasi no estudia. Però aquest cop és una cosa més greu. Ell i jo sempre ens haviem portat bastant, erem amics i això. Ell no va al mateix institut que jo ja que va el del costat del meu poble. No ens veiem gaire ja que és cosí segon, però jo el considero com el meu germà. La meva cosina segona també es cosina seva i fa uns dies em va dir que el nostre cosí fuma, i no poc. Jo sé que es veritat perquè els seus amics fumen, fins i tot el seu millor amic a vegades s'emborratxa. Jo el vull ajudar, però estem enfadats des de fa dos mesos o així. I encara que no estiguessim enfadats no em feria cas. Jo entenc que estigui passant per mal moment ja que els seus pares es van separar fa poc, el va deixar la seva novia, la seva germana s'en va anar de casa.... Me'l estimo molt, i no vull que li passi res dolent, però crec que no em farà cas. Li demano perdó? Li dic que sé que fuma i que deixi de fer-ho? Estic feta un lio.
Gràcies, Petons!
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 28/12/2016 17:51

Hola Maria, 


Entenc que estiguis preocupada i el teu cosí té molta sort de tenir-te!!

L'únic que pots fer és donar-li suport. Fes-li saber que estàs al seu costat, que podeu parlar del que li preocupa o de com està. Però tingues una cosa clara: no és responsabilitat teva. Només ell decidirà el moment en què vulgui deixar de fumar o reduir el seu consum. 

Si veus que la situació es complica o que s'agreuja, hauràs de parlar amb els seus pares o amb els teus pares per tal que entre tots els podeu ajudar. D'acord?


Una abraçada!

Laia Sala

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: