Logotip de Adolescents.cat
la +cokie
la +cokie
Any: 2001
Comarca: Barcelonès
Data: 21/11/16 19:16
com ajudar a pujar l'autoestima??
Hola,
nessecito ajuda urgent tinc un problema, es tracta del meu nòvio. Veuràs, ell ha patit bulling des de petit, i fins aquest any, que ha canviat d'escola, encara el patia, i a demés la separació dels seus pares. Aquest noi té l'autoestima pels terres, i porta tota la vida amb unes depressions horribles. En tot l'estiu gairebé no ha sortit de la seva habitació, i ara a vegades li bé a classe i deixa de parlar, fa mala cara, no mira a ningú i s'amaga. Ell es veu com a una merda, no suporta que li facin fotos, el gravin la veu o el vegin sense samarreta per exemple. No l'he vist amb màniga curta. A més fa temps té ganes de morir, i de suïcidar-se però no es veu capaç. L'intento ajudar com puc, però no se com fer-ho. Té pocs amics, totes noies. I jo.
Algun consell?
Estrella Dorca
Estrella Dorca
Data: 27/12/2016 18:52

Hola bonica,


Doncs el més important per ajudar-lo ja ho estàs fent: estar al seu costat. Demostra-li com n'és d'important per tu, recorda-li quines coses bones t'agraden d'ell, feu plans conjuntament... que ell noti que és especial. 

Per altra banda, si tu veus que les amenaces o les idees de suïcidi no desapareixen o es fan més intenses... hauràs de parlar amb els seus pares i buscar ajuda professional. És possible que necessiti un espai on poder treballar tots aquests aspectes. No has de carregar tu sola amb la responsabilitat de la seva felicitat. D'acord?


Una abraçada!

Laia Sala

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: