Logotip de Adolescents.cat
aps12
aps12
Any: 2001
Comarca: Alt Penedès
Data: 11/03/16 19:29
PERFECCIONISME 11/03/16
Hola!
He decidit fer aquesta consulta perquè tinc un problema que m'afecta bastant en els temes personals i, sobretot, en els temes de relacionar-me amb els amics. Desde petita sempre he sigut molt perfeccionista i ara encara ho sóc més. M'he informat sobre aquest concepte del perfeccionisme, la meva conclusió és que t'impedeix ser feliç, estàs tot el dia preocupat i rallat per arribar a la perfecció. Sé que aquest problema el tinc perquè tinc problemes d'autoestima, bastants la veritat. Per arribar a aquesta conclusió he trigat mesos i mesos, encara que no ho sembli. Ara bé, la lliçó la coneixo molt bé, però quan intento posar en pràctica els consells que he llegit que ajuden a acabar amb el perfeccionisme em bloquejo i no ho aconsegueixo.
Parlant de temes personals, sempre estic preocupada pel meu cos. L'any passat tenia una gran obsessió amb aquest tema i vaig arribar a aprimar-me 10kg. Ara, que he engreixat, cada vegada que intento aprimar-me no puc perquè els resultats no arriben ràpid i em donen atacs d'ansietat i menjo molt. En el tema dels estudis sóc encara pitjor, si baixo una mica les notes em rallo moltíssim. Pensaràs que els meus pares són exigents, però són tot el contrari. Crec que el tema de l'alimentació i els estudis van relacionats amb el perfeccionisme.
Parlant de temes socials, si jo sóc exigent amb mi mateixa, amb els altres ho sóc encara més. Jo tinc molts amics, però moltes vegades discuteixo amb ells. Tinc un gran sentit del ridícul, fins i tot em dóna vergonya el que fan els altres. Sóc com l'amargada del grup.
El perfeccionisme m'està destrossant la vida i m'obliga a estar sempre infeliç.
La meva pregunta és:
Tu, com a psicologa, em recomanaries anar a un psicòleg per tractar aquest tema?
Moltes gràcies per dedicar-em el teu temps.
Un petó.
Elena Crespi
Elena Crespi
Data: 04/04/2016 11:03
Si tens l'oportunitat d'anar amb un psicòleg o psicòloga per treballar aquest tema molt millor.
Perquè realment has de trobar la diferència entre l'exigència i el perfeccionisme de la disciplina (que és la que t'ajudarà a anar pel bon camí).
No dubtis en demanar ajuda ja que tens ganes de resoldre-ho i segur que posaràs fil a l'agulla amb la indicació d'un professionalk.
Gràcies!

Elena Crespi i Asensio - www.elenacrespi.com
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: