Logotip de Adolescents.cat
Anònimaaaa💕
Anònimaaaa💕
Any: 2002
Comarca: Garraf
Data: 07/03/16 11:49
Jcusjncmmskmmmmdikalldoksmklkcnfnnxjkiakkakajwjwjjqjjqqmemkrkrkrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuxfhdjsljcmoooooplkejn cnnskkwjfjjejnzmmcmm
És veritat que quan una persona té febre creix?
Carlota López Ballestar
Carlota López Ballestar
Data: 07/03/2016 17:47
Bon dia

Moltes gràcies per fer-nos la teva consulta. La veritat és que és una d’aquelles frases que sempre sentim i mai acabes de saber si és del tot cert.

Els experts expliquen que quan un nen està malalt i té febre el seu creixement es para, però que en el moment en que deixa d’estar malalt la velocitat de creixement s’accelera i compensa el que no ha crescut durant la malaltia, així que després d’uns dies al llit s’aprecia una estirada més gran. Això és així perquè quan tens febre s’estimula l’hormona del creixement. En el cas de que la malaltia sigui crònica o el nen estigui malalt molt sovint això no passa i s’acaba acumulant el retràs de creixement.

De tota manera fins aproximadament els 20 anys la persona va creixent de manera natural, no sempre està relacionat amb la febre. Has de tenir en compte que l’alçada sobretot està determinada per la predisposició genètica i també hi contribueixen aspectes con la bona alimentació, dormir les hores de son necessàries (ja que durant les fases de son profund és quan s’accelera l’hormona de creixement), la pràctica del esport adequada (sobretot sense exercitar la musculatura amb peses durant la fase de creixement), i del funcionament adequat de les hormones de creixement.

Esperem haver-te resolt aquest dubte.

Una abraçada

Carlota López
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: