Logotip de Adolescents.cat
Marta1711
Marta1711
Any: 2000
Comarca: Baix Llobregat
Data: 02/03/16 20:58
Agafar una escoola i pares
Hola, volia demanarvos primer de tot que no poseu la consulta a la portada, només al consultori :)
Tinc un problema que em té molt preocupada. Us explico: visc en un poble a prop de Barcelona i faig 4t de la Eso. Els meus pares volen que vagi a fer batxillerat a una escola molt bona del poble. El problema és que aqusta escola només et deixa les opcions de fer o científic o social. Jo la veritat és que no tinc gens clar del que vull fer, i hi ha una escola a Barcelona, que els meus pares van estar mirant (molt poc) en la que et permeten escollir i personalitzar el teu propi horari amb les assignatures optatives que vulguis. M'encantaria anar a aquella escola també perque vull sortir i tenir vida fora del meu poble, ja que només conec aquell ambient i gairebé mai vaig a BCN. A més es super bona escola.
Per desgràcia, els meus pares ja han agafat plaça a l'escola del meu poble i estan encantats, i no estan gaire disposats a escoltar-me quan els dic que vull anar a Barcelona... Diuen que sóc jove per prendre aquestes decisions i que hauré de fer el que ells diguin, i crec que és injust perquè es tracta de la meva educació. Què puc fer perque m'escoltin?
Moltes gràcies Adoleeescents!
InterPersonal
InterPersonal
Data: 19/04/2016 17:20
Hola Marta1711!

Doncs torna a parlar amb ells. Busca un bon moment per fer-ho, on pugueu parlar tranquil·lament i sense interrupcions. Si veus que et resulta molt complicat o sents que els teus pares no escolten la teva opinió, pots provar d'escriure'ls una carta explicant com et sents, les teves inquietuds formatives i els teus dubtes.

Intenteu pactar i arribar a un acord que us beneficiï a tots. Sabem que no és fàcil, però també és important que escoltis els seus arguments, ja que segur que n'hi ha alguns que també comparteixes!

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per escriure'ns!

Mariona Busto
@marionabusto
www.consultajove.cat
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: