Logotip de Adolescents.cat
Ado13scent
Ado13scent
Any: 2001
Comarca: Baix Empordà
Data: 30/01/16 17:15
Vomitar amb dits
Com es pot vomitar ficant-se dits a la boca?? quins passos s'han de seguir? ho he provat i no puc
Carlota López Ballestar
Carlota López Ballestar
Data: 31/01/2016 23:41
Hola Ado13scent,

Moltíssimes gràcies per confiar en nosaltres i fer-nos la teva consulta.

Ens alegrem que no hagis pogut perquè fer-ho és molt perillós i perjudicial per la salut. A vegades, quan ens sentim malament amb nosaltres mateixos, i especialment amb el nostre físic pensem que la solució és perdre pes i canviar el nostre cos.

No sabem el teu pes ni la teva alçada, i tot i estem quasi segures que estàs en un pes normal has de saber que vomitar no és la solució.
Provocar-se el vòmit no aprima ja que no és el mateix que quan et trobes malament. El nostre cos es resisteix a expulsar l’aliment que necessita. A més, vomitar pot provocar problemes de cor i fins i tot parades cardíaques, problemes a la boca i a les dents, especialment afectant a l’esmalt de les dents, problemes intestinals i del esòfag, etc.

Arribat aquest punt creiem que seria important que parlis amb els teus pares o una persona adulta de confiança del que t’està passant. Provocar-se el vòmit és una conducta de risc molt perillosa relacionada amb els trastorns de la conducta alimentària. Els trastorns alimentaris són un trastorn psicològic, que apareixen quan la persona té baixa autoestima i no s’agrada a si mateixa i quan es sent insatisfeta amb el seu físic.

Pensem que t’aniria molt bé que et posis en contacte amb l’Associació (ACAB) per que t’assessorin de manera més personalitzada. Et deixem el seu enllaç a sota.

Una abraçada, esperem haver-te ajudat i que decideixis fer el pas de demanar ajuda, ja que creiem que la necessites.

www.acab.org

Carlota
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: