Logotip de Adolescents.cat
Clara
Clara
Any: 1996
Comarca: Barcelonès
Data: 10/01/16 18:45
¿Assetjament sexual?
Hola. El que tinc realment no és un "problema" en sí, és un dubte d'una cosa que va passar fa temps.

Quan tenia tretze anys, vaig començar a sortir amb un noi, perque ell era del grup dels "fumetas" i jo només volia que la gent m'acceptés. El noi en questió m'obligava a liar-me amb ell, fins i tot quan jo no volia. Al poc temps, em va començar a seguir fins a casa (un cop es va aconseguir colar a casa meva i volia liar-se amb mi allà i tocar-me el cul, jo vaig accedir-hi perquè només volia que marxés, tenia por), em seguia també a casa dels meus avis, al psicòleg... Jo li suplicava que marxés i em deixés en pau, però ell no ho feia. Un cop es va colar al portal dels meus avis, em va posar contra la paret, es va liar amb mi i em va ficar una mà dins de les calces, tocant les meves parts. Li vaig intentar treure la mà d'allà, queixant-me, i al cap d'una estona la va treure, em va dir que era una "frígida" i va marxar. Mai li vaig explicar res d'això a ningú.

La cosa es que al final vaig tallar amb ell i, com que em vaig canviar d'escola, no el veia més. Però al cap d'un any, més o menys, va començar a enviar-me missatges per Facebook dient-me si volia que fóssim follamics, insistint en que quedéssim, enviant-me peticions de videotrucades continuament. Em va recriminar que no vaig tenir sexe amb ell però si amb un altre noi (ho vaig fer amb l'altre noi com un any després de deixar-lo), em va dir que encara m'estimava, ... Llavors un dia me'l vaig trobar pel carrer. Només ens vam saludar i vaig marxar, però al tornar a casa vaig trobar-me un missatge al facebook seu dient-me que sabia que m'agradava per com l'havia mirat. Li vaig assegurar que no m'agradava, llavors em va dir que si em tornava a trobar pel carrer, em violaria. No vaig contestar perquè estava espantada, i al cap d'una estona va riure i va dir que era broma. El vaig bloquejar de facebook i de tot arreu.

Ja fa tres anys d'això, i no he tornat a saber res d'ell. Mai li vaig explicar res d'això a ningú perque no considerava que fós important, pensava "hi ha noies que han viscut coses pitjors i no es queixen". Però fa poc, llegint històries d'una web en contra de l'assetjament sexual i les violacions, vaig veure històries semblants a les meves. Llavors em pregunto, es considera assetjament sexual tot el que em va fer? Es considera violació obligar-me a liar-me amb ell i tocar-me en contra de la meva voluntat? Podria haver-ho denunciat?

Moltes gràcies :)
Elena Crespi
Elena Crespi
Data: 30/01/2016 19:50
Clara, doncs sí. El que ell et va fer va ser un abús. Et va fer fer coses en contra de la teva voluntat i això no és legal.
El més important, és que si veus que algun dia et torna a atabalar li puguis dir que vas patir un assetjament per part d'ell i que si et molesta el podràs denunciar.
I és important que aprenguis a dir que no si mai veus que algú vol que facis quelcom que no vulguis i si algu t'obliga, explica-ho algú el més ràpidament possible.
Una abraçada ben forta.

Elena Crespi i Asensio - www.elenacrespi.com
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: