Logotip de Adolescents.cat
latevallum
latevallum
Any: 2000
Comarca: Barcelonès
Data: 08/11/15 21:53
Que puc fer per millorar la relació amb el meu pare?
Hola, mireu, ara tinc 15 anys i els meus pares están separats desde que en tinc 6. Tinc una germana de 18 anys que viu amb la meva mare a 1 hora de distancia i jo visc amb el meu pare i la meva àvia. ja fa 2 anys que vivim aixi i no és que es pugui dir que el meu pare i jo hem tingut una relació molt bona per tots els problemas que ens ha portat estar separats, pero ara és la pitjor época de totes.
Desde que l'estiu s'ha acabat s'ha tornat insuportable, s'escolta més a l'altre gent que a la seva propia filla, em diu mentidera i fins i tot m'ha arribat a dir que men vagi amb la meva mare, tot el dia està enfadat amb mi i amb la meva àvia que comença a tenir alzeimer i sembla que ell no se'n adoni, estic farta de que sempre que fem una cosa malament vingui i fagi veure que ha sigut com si haguessim matat a algú. Intento estar bé, cuan ell s'enfada intento sempre dir-li, mira papa he tret un 7 a física, perquè se sentí orgullos de mi pero no, segueix están igual, i no sé que fer. Sempre acabem baralla-nos i jo plorant i sempre acabo sent jo qui acabo fent com si no passes res i et puc asegurar que fa uns mesos això no era aixi, abans estavem 'bé' i hem va costar bastant agafar-li la confiança que li tenia pero ara és ell el que fa que em replanteixi d'anar a viure a casa de la meva mare.
No sé si es perque potser veu que l'any que ve men anire a viure amb la meva mare (he de decidir a on vull fer el batxillerat) o perquè he fet jo algo malament, no ho sé i això hem preocupa. Intento parlar amb la meva germana però ella no pot solucionar res perquè mun pare no ens escolta. Un dia que vaig arribar de casa de la meva mare i vaig anar a dir-li hola i donar-li dos petons cuan estaba amb un vei em va veure i es va atrevir a girarme la cara i fer veure que jo no hi era per despres venir i renyarme perque men había anat sense dir-li res.

No sé que fer i necesito ajuda de veritat, aquesta situación em supera moltisim i no sé com solucionar-la perque intento dir-li el que sento cuan em fa aquests desprecis i segueix sense escoltar-me.

Estaria molt agraïda de que em pugèssiu dir que puc fer.
Gracies!
Elena Crespi
Elena Crespi
Data: 04/01/2016 12:19
Hola latevallum!
La situación que ens descrius és força complicada i et recomanaríem que provessis diverses coses:
-Parlar amb el teu pare i explicar-li com et sents: dir-li tot això que ens has confiat a nosaltres. Esperem que si ell veu que estàs patint, que ho estàs passant malament, t’escolti.
-Parlar amb algú de confiança perquè us ajudi a resoldre la situación: la teva mare, germana, un profesor o professora. Potser u spot ajudar a fer de mediador entre vosaltres i ajudar-vos a entrendre-us.
Però no deixis que el silenci es menji tot això que estàs passant.
Gràcies!
Elena Crespi i Asensio - @tarongesenceres
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: